Rate this post

Lista e teksteve të klasës së 6-të – Lidhja e njohurive me jetën në vitin shkollor 2022 – 2023

së pari Literatura 6, vëllimi i parë Libër 23,000 fitime
2 Literatura 6, vëllimi i dytë Libër 20,000 fitime
3 Matematika 6, vëllimi i parë Libër 21,000 fitime
4 Matematika 6, vëllimi i dytë Libër 20,000 fitime
5 Edukimi qytetar 6 Libër 12,000 fitime
6 Histori dhe Gjeografi 6 Libër 32,000 fitime
7 Shkenca e Natyrës 6 Libër 32,000 fitime
8 6. Teknologjia Libër 14,000 fitime
9 Informatika 6 Libër 13,000 fitime
dhjetë Edukimi fizik 6 Libër 20,000 fitime
11 Muzika 6 Libër 13,000 fitime
i dymbëdhjeti Artet e Bukura 6 Libër 13,000 fitime
13 Aktivitete eksperimentale, udhëzime në karrierë 6 Libër 12,000 fitime
14 Anglisht 6, Vëllimi i parë (Libri i Studentit) Libër 41,000 fitime
15 Anglisht 6, vëllimi i dytë (Libri i Studentit) Libër 38,000 fitime
16 Ushtrime matematike 6 episodi 1 Libër 18,000 fitime
17 Ushtrime matematike 6 episodi 2 Libër 20,000 fitime
18 Ushtrime gramatikore 6 vëllimi 1 Libër 13,000 fitime
19 Ushtrime gramatikore 6 episodi 2 Libër 14,000 fitime
20 Ushtrimi 6 i shkencave natyrore Libër 19,000 fitime
21 Ushtrimi teknologjik 6 Libër 10,000 fitime
22 Historia dhe Gjeografia Ushtrimi 6 – Seksioni Histori Libër 13,000 fitime
23 Historia dhe Gjeografia Ushtrimi 6 – Seksioni Agjent Libër 14,000 fitime
24 Ushtrimi artistik 6 Libër 12,000 fitime
25 Ushtrimi për edukimin qytetar 6 Libër 10,000 fitime
26 Ushtrime Kompjuterike 6 Libër 15,000 fitime
27 Ushtrime Aktivitete eksperimentale, orientim në karrierë 6 Libër 10,000 fitime
28 Ushtrime muzikore 6 Libër 8000 fitime
29 Anglisht 6/1 -SBT (përfshirë kartën e mësimit elektronik) Libër 32,000 fitime
30 Anglisht 6/2 -SBT (përfshirë kartën elektronike të mësimit) Libër 32,000 fitime
tridhjetë e parë Anglisht 6 – Fletore pune Friends Plus Libër 79,000 fitime
TOTAL 643,000 fitime

Referojuni grupit të teksteve shkollore për krahinat dhe qytetet sipas programit të ri të Ministrisë së klasave 1, 2, 6, 3, 7, 10: “Kliko këtu” për të hyrë në lidhjen.

Po shikoni: Si duhet të mësojnë fëmijët kur klasa e 6-të ka 3 grupe librash të rinj. Klasa e 6-të ka 3 grupe tekstesh?

Ju lutemi shkruani një koment për produktinLibër mësuesi për klasën 6 – Lidhja e njohurive me jetën në vitin shkollor 2022 – 2023 Vlerësimi juaj për këtë produkt:

Në vitin shkollor 2021-2022, nxënësit e klasave të 6-ta do të mësojnë sipas kurrikulës së re të arsimit të përgjithshëm, së bashku me 3 komplete të reja tekstesh. Çdo grup librash ka interpretime të ndryshme, por të gjithë ndajnë të njëjtin synim drejt zhvillimit të gjithanshëm të kompetencave të nxënësve. Pra, si duhet të mësojnë nxënësit kur klasa e 6-të ka 3 grupe tekstesh, prindërit ju lutemi lexoni artikullin më poshtë për të kuptuar informacione të dobishme për të shoqëruar fëmijën tuaj gjatë kësaj periudhe të rëndësishme tranzicioni.

Viti i ri shkollor është shumë afër, për nxënësit e klasës së 6-të Ky nuk është vetëm viti i parë i shkollës së mesme, por edhe viti i parë i mësimit të teksteve të reja sipas kurrikulës së arsimit të përgjithshëm 2018. programi i ri i arsimit të përgjithshëm Nuk do të ketë më një grup të vetëm tekstesh, por do të futen në mësimdhënie tre grupe tekstesh. Ndaj viti i ardhshëm shkollor nuk do të jetë vetëm një “pikë kthese” për nxënësit e klasës së 6-të, por do të ketë shumë ndryshime në planprogram si dhe në metodat e të mësuarit, ata duhet të përgatiten në fillim të kësaj vere. për t’u përgatitur për të renë viti shkollor pa u habitur.

Shqetësimet e prindërve fëmijët e të cilëve janë në klasën e 6-të

Shumë prindër që kanë fëmijë që transferohen në klasën e 6-të janë shumë të shqetësuar kur vitin e ardhshëm shkollor, në vend që fëmijët e tyre të mësojnë sipas programit aktual të teksteve shkollore si vitet e mëparshme, fëmijët e tyre do të mësojnë sipas programit të arsimit të përgjithshëm. informacione të reja, së bashku me 3 tekste të reja:

Znj. Le Thi Quynh, vajza e së cilës do të hyjë në klasën e 6-të në distriktin Cau Giay, Hanoi, ndau: “Fëmija im është gati të shkojë në klasën e 6-të, kështu që unë jam gjithashtu shumë i interesuar për programin e tij shkollor në vitin e ardhshëm shkollor. Përveç ndryshimit të mjedisit, fëmijët mësojnë edhe sipas teksteve të reja. Me sa di unë, do të ketë 3 grupe të ndryshme tekstesh. Pyes veten se si do të mësojë fëmija im dhe si të vazhdojë me kurrikulën këtë vit shkollor.”

Xem thêm :   Vì sao nên thuê công ty dọn dẹp vệ sinh nhà cửa chuyên nghiệp?

Duke ndarë të njëjtin mendim, z. Trinh Quoc Minh (Long Bien, Hanoi) shprehu gjithashtu shqetësimin: “Në vitet e mëparshme, nxënësit e klasës së 6-të studionin vetëm 1 grup tekstesh, por këtë vit ata kanë 3 grupe tekstesh dhe metoda e mësimdhënies është po ashtu ndryshe, jam i shqetësuar për djalin tim në vitin e ardhshëm shkollor, ndaj po kërkoj metodën e duhur për të aplikuar në mësimin e djalit tim që të mos habitet në vitin shkollor”.

Shqetësimet e mësipërme janë gjithashtu shqetësimet e zakonshme të shumicës së prindërve, fëmijët e të cilëve do të kalojnë në klasën e 6-të me një kurrikul të re dhe tekste të reja shkollore. Megjithatë, ndryshimi i programit dhe i teksteve shkollore është gjithashtu një mundësi që fëmijët të zhvillojnë në mënyrë gjithëpërfshirëse aftësitë dhe cilësitë që Ministria e Arsimit dhe Trajnimit ka vendosur si objektiv, veçanërisht në fushën e arsimit.periudha aktuale e integrimit dhe zhvillimit .

Me politikën e një programi – shumë grupe tekstesh shkollore, programi i ri synon që mësuesit të kenë nevojë të ndryshojnë metodat dhe organizimin e aktiviteteve në mënyrë që përmbajtja mësimore të kuptohet në mënyrë aktive dhe të ndërtohet në mënyrë aktive nga nxënësit dhe ngritja e kapaciteteve, drejt individualizimit të secilit nxënës .

Përveç kësaj, drejt teksteve shkollore që nuk rëndojnë më njohuritë akademike, mos ndryshoni njohuritë, por ndryshoni qasjen ndaj dijes. Çdo grup librash do të ketë një qasje të ndryshme, interpretim të ndryshëm, por megjithatë do të sigurojë përmbajtjen e njohurive dhe drejtimin e zhvillimit të kapaciteteve për studentët. Në vend që tekstet shkollore të specifikonin kornizën e kurrikulës në të kaluarën, në këtë orientim të ri, kuadri i kurrikulës/kompetencave do të përcaktojë përmbajtjen në tekste.

*

Tre grupe librash zyrtarë janë lëshuar dhe përdoren për mësimdhënie: Krahët e Qiftit, Horizontet Krijuese dhe Lidhja e Njohurive me Jetën.

Seria e qiftit afrohet në drejtim të trashëgimisë së teksteve të vjetra dhe inovacionit sipas programit të ri, me mësuesit e serisë së librave të njohur, të lehtë për t’u mësuar dhe të lehtë për t’u vendosur.

Seria e librave Lidhja e njohurive me jetën është një grup librash të ndërtuar mbi 3 kritere, të përshtatshme për nxënësit; përditësoni arritjet moderne shkencore, të përshtatshme për sfondin dhe praktikën kulturore të Vietnamit; ndihmoni nxënësit të aplikojnë për të zgjidhur problemet e jetës: jeta personale dhe shoqërore, jeta shpirtërore (morale, vlerat njerëzore) dhe jeta materiale (aftësitë, profesioni).

Kompleti i Horizonteve Kreative nënkupton domethënien e hapjes së një bote dijeje, pakufinë e njohurive shkencore dhe teknologjike, pafundësinë e botës së artit dhe drejtimin drejt vlerave të mira shpirtërore të njerëzimit dhe në të njëjtën kohë sugjeron dhe frymëzon studentët. për të eksploruar, zbuluar, krijuar dhe pushtuar.

Deri më tani, shumica e provincave kanë zgjedhur grupin e duhur të teksteve shkollore për lokalitetin e tyre, kështu që prindërit dhe fëmijët duhet të monitorojnë në mënyrë aktive informacionin për t’u përgatitur për udhëtimin e fëmijëve të tyre. Faqja e plotë në mënyrë që viti i ri shkollor të mos befasojë fëmijët dhe të bëjë një përparim qysh në vitin e parë të shkollës së mesme.

Zgjidhje për të ndihmuar fëmijët të mësojnë mirë në vitin e 6-të

Para ndryshimeve në planprogram si dhe tre grupeve të teksteve që do të vihen në mësim në këtë vit shkollor 2021-2022, mësuesit e Sistemit Arsimor baigiangdienbien.edu.vn kanë dhënë disa këshilla.këshilla për të ndihmuar fëmijët përmbushin mirë kriteret e përcaktuara në kurrikulë dhe garantojnë standardet e rezultateve të përcaktuara nga Ministria e Arsimit dhe Trajnimit.

Së pariStudentët duhet të bëjnë një plan studimi për veten e tyre dhe të identifikojnë qëllimet që duan të arrijnë në letër. Sipas z. Nguyen Quyet Thang, zëvendësdrejtor i Shkollës së Mesme Multi-Inteligjence – MIS: “Prindërit duhet të ulen me fëmijët e tyre për të rënë dakord për planin e studimit. Bazuar në orarin e fëmijës suaj në shkollë, klube ose klasa shtesë, klasa të talentuara në të cilat merr pjesë fëmija juaj + orari i aktiviteteve familjare për t’ju ndihmuar të ndërtoni një plan nga afatgjata në afatshkurtër dhe në mënyrë specifike. Ky plan studimi duhet të bëhet nga fëmijët, prindërit sugjerojnë dhe kontribuojnë vetëm me ide, jo ta bëjnë për ta”.

e hënë, është gjithashtu shumë e rëndësishme përgatitja e mësimeve para se të shkoni në klasë, fëmijët duhet të krijojnë një zakon të leximit të teksteve dhe të studiojnë përmbajtjen e mësimit përpara se të shkojnë në klasë për të dëgjuar mësuesit. Për më tepër, për sa i përket aplikimit dhe shtrirjes në tekst, kërkon që nxënësit të mendojnë më shumë dhe të jenë më aktivë, ata duhet ta kuptojnë realisht atë sasi njohurish për ta zbatuar në praktikë.

Xem thêm :   Tuyệt chiêu vệ sinh thảm văn phòng bị hôi, mốc hiệu quả

e martëKur shkoni në shkollën e mesme, duhet të merrni më shumë iniciativë në mbajtjen e shënimeve, të krahasoni se ku lidhen ato njohuri në tekst dhe madje të shënoni njohuritë kryesore për memorizimin e lehtë.

Përveç kësaj, mënyra se si fëmijët mbajnë shënime dhe sistemi i tyre i njohurive gjithashtu duhet të ndryshojnë. Duke folur për këtë çështje, znj. Le Khanh Vy ndau: “Në fund të çdo mësimi, studentët mund të sistemojnë njohuritë e tyre duke vizatuar harta mendore për të ndihmuar në stimulimin e kreativitetit dhe për t’i ndihmuar ata të kenë një kuptim më të mirë të asaj që kanë mësuar. pasqyrë e lidhjeve mes njohurive që kanë mësuar”.

FinalPrindërit dhe fëmijët duhet të mësojnë aktivisht herët në lidhje me kurrikulën e re dhe përmbajtjen e teksteve të reja që fëmijët e tyre do të mësojnë që nga vera për t’i ndihmuar ata të mësohen me programin e ri të të mësuarit si dhe të rrisin burimet e tyre të të mësuarit përmes klasave online. .

Duke ndarë në lidhje me këtë çështje, Z. Nguyen Phi Hung, Zëvendës Drejtor i Shkollës së Mesme Anhxtanh në Hanoi ndau në Talkshow “Le të mësojmë programin e ri – klasa 6” se “Këtë verë, përveç argëtimit, atëherë mund të shpenzoni më shumë për të renë Programi, prindërit duhet të marrin kohë për të bërë pjesën psikologjike për fëmijët e tyre për të krijuar besim dhe emocion për vitin e ri shkollor dhe kurset e mësuesve në program. baigiangdienbien.edu.vn është një nga mënyrat që fëmijët të kenë një fillim të fortë dhe të fortë. Aty mësimet jo vetëm ndjekin tekstet, por i orientojnë fëmijët drejt metodave të mira të të nxënit dhe i ndërtojnë një rrugë mësimore. Është një kanal mësimor i dobishëm, intuitiv, interesant dhe i përshtatshëm në kontekstin e epidemisë. Kur mësimi ballë për ballë ose studimi në klasa është i vështirë, prindërit mund t’i referohen kursit në baigiangdienbien.edu.vn për t’i përgatitur ata për të re Viti shkollor.”

*

Mësuesi Nguyen Phi Hung ndau në Talkshow “Le të mësojmë programin e ri – klasa 6”

Duke shoqëruar fëmijët që përgatiten për të hyrë në klasën e 6-të, filloi sistemi arsimor baigiangdienbien.edu.vn Programi i mirë i studimit në klasën e 6-tëLeksionet e kursit do të hartohen sipas programit të ri arsimor të Ministrisë së Arsimit dhe Trajnimit, duke ndjekur nga afër tekstet shkollore. Me kurse të plota lëndësh që korrespondojnë me 3 grupe librash. Si të ndërtoni përmbajtje mësimore vizuale me kanale të ndryshme imazhi, të krijoni interes për të mësuar, ta doni temën, të rrisni ndërveprimin e studentëve në çdo mësim. Ky është një program mësimor që i pajis studentët me njohuritë bazë dhe aftësitë e të menduarit dhe zgjidhjes së problemeve për t’i ndihmuar studentët të arrijnë standardet e rezultateve sipas programit të ri të arsimit të përgjithshëm. Procesi i Mësimit – Ushtrimit – Pyetjes – Testimit mbyllet në përputhje me kërkesat e programit, ndaj standardeve të outputit për studentët.

Me avantazhe të jashtëzakonshme, Program i mirë studimi për klasën e 6-të me të vërtetë është një burim i dobishëm për studentët që përgatiten të hyjnë në klasën e 6-të, duke i ndihmuar ata të përgatisin një bazë solide psikologjike dhe njohurish për vitin e ri shkollor me shumë ndryshime. Në të njëjtën kohë, kjo do të jetë gjithashtu një krah efektiv mbështetës për prindërit që kanë një mënyrë për t’i shoqëruar fëmijët e tyre drejt përparimit në pikën e kthesës së tranzicionit.

Për të mësuar dhe për të marrë këshilla PA PAGESEprindërit regjistrohu tani KETU!

REGJISTROHUNI PËR PROGRAMIN E KLASËS SË RI TË KLASËS 6

Qëndroni në programin e ri arsimor dhe 3 grupe tekstesh: Qift, Lidhja e njohurive me jetën, Horizonti krijues.Përdorimi i një sistemi imazhi grafik intuitiv dhe të gjallë, duke stimuluar kreativitetin dhe pasionin e studentëve për të mësuar.Mësuesit e mirë dhe me përvojë nga Veriu dhe Jugu do të pajisin plotësisht njohuritë bazë për t’i ndihmuar studentët të arrijnë standardet e rezultateve sipas programit të ri.Sistemi i ushtrimeve vetë-praktike, vlerësimi dhe testimi periodik, shërbimi mbështetës i pyetjeve dhe përgjigjeve 24/7.

Shihni gjithashtu: Klasa 5 Ligjërata për kompjuterin Zbuloni kompjuterët

Për më shumë informacion, ju lutemi kontaktoni linjën telefonike 0936585812 për keshillë PA PAGESE.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Con phải học thế nào khi lớp 6 có 3 bộ sách mới lớp 6 có 3 bộ sách giáo khoa? . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *