Rate this post

*

Biblioteka Klasa 1 Klasa 1 Klasa 2 Klasa 2 Klasa 3 Klasa 3 Klasa 4 Klasa 4 Klasa 5 Klasa 5 Klasa 6 Klasa 6 Klasa 7 Klasa 7 Klasa 8 Klasa 8 Klasa 9 Klasa 9 Klasa 10 Klasa 10 Klasa 11 Klasa 11 Klasa 12 Klasa 12 i Teksteve të Këngës Pranimet në universitet dhe kolegj Pranimet në universitet dhe kolegj Sintetizojnë njohuritë Sintetizojnë njohuritë

Fletore pune e historisë së klasës 9 Mësimi 24: Lufta për të mbrojtur dhe ndërtuar qeverinë demokratike të popullit (1945 – 1946) | Çmimi VBT i klasës 9 të historisë

498

Tailieumoi.vn prezanton çmimin e librit të ushtrimeve të historisë së klasës 9 Mësimi 24: Lufta për të mbrojtur dhe ndërtuar qeverinë demokratike popullore (1945 – 1946) faqet 85, 86, 87, 88 detaje për t’i ndihmuar studentët të shohin dhe krahasojnë zgjidhjet për të ditur se si të bëni ushtrimet në Historinë VBT 9. Ju lutemi shikoni:

Libri i ushtrimeve të historisë klasa 9 Mësimi 24: Lufta për të mbrojtur dhe ndërtuar qeverinë demokratike të popullit (1945 – 1946)

Mësimi 1 faqe 85 Fletore pune e historisë 9:

a) Plotësoni pikat në tabelën e mëposhtme për gjendjen e trupave të huaja që pushtuan vendin tonë pas Kryengritjes së Përgjithshme të Gushtit:

Nga paralelja e 16-të në drejtim të veriut

Nga paralelja e 16-të në drejtim të jugut

Rreth vendit

20 mijë trupa Chiang Kai-shek…

b) Ju lutemi na tregoni për vështirësitë ekonomike, sociale dhe kulturore të vendit tonë pas Revolucionit të Gushtit.

Po shikoni: Zgjidh ushtrimin e historisë 9 mësimi 24

– Ekonomik:

+ Bujqësia:

+ Industria:

+ Financa:

Për kulturën dhe shoqërinë:

Metoda e zgjidhjes: Rishikimi seksioni I. Situata e vendit tonë pas Revolucionit të Gushtit

Përgjigju:

a)

Nga paralelja e 16-të në drejtim të veriut

Nga paralelja e 16-të në drejtim të jugut

Rreth vendit

– 20,000 trupa të Chiang Kai-shek u tërhoqën masivisht në Hanoi dhe provinca të tjera.

– E ndjekur nga organizatat reaksionare: Viet Quoc, Viet Cach etj.

– Trupat britanike i hapën rrugën kolonialistëve francezë që të ktheheshin për të pushtuar.

– Më shumë se 60,000 trupa japoneze presin të çarmatosen.

b)

– Ekonomik:

+ Bujqësia: e dëmtuar rëndë nga lufta; një sipërfaqe e madhe toke e braktisur; katastrofa natyrore, dështime të njëpasnjëshme të të korrave ndodhën.

+ Industria: prodhimi stagnon, mallrat janë të pakta, çmimet rriten në qiell.

+ Financa: Buxheti i shtetit është bosh; Qeveria revolucionare nuk e kishte kontrolluar ende Bankën e Indokinës; Ushtria e Chiang Kai-shek nisi tregun me monedha të zhvlerësuara, duke shkaktuar më shumë konfuzion në sistemin financiar të Vietnamit.

+ Kulturore – sociale: Më shumë se 90% e popullsisë është analfabete; Të këqijat shoqërore si bestytnitë, bixhozi, alkooli, varësia nga droga,… janë të shfrenuara.

Mësimi 2 faqe 86 Fletore pune e historisë 9:

a) Plotësoni afatin kohor në kolonën e majtë që të përputhet me ngjarjet që ndodhën në fillim të vitit 1946 të treguara në kolonën e djathtë në tabelën më poshtë:

Koha

Ngjarja

Për herë të parë në historinë e vendit, më shumë se 90% e votuesve në mbarë vendin shkuan për të zgjedhur njerëz të merituar në organin e fuqishëm të shtetit – Asamblenë Kombëtare.

Në seancën e parë të Asamblesë Kombëtare të Republikës Demokratike të Vietnamit, u hartua Projekt-Kushtetuta dhe u miratua lista e Qeverisë së Unionit të Rezistencës të kryesuar nga Presidenti Ho Chi Minh.

b) Për të zgjidhur urinë, çfarë bënë njerëzit tanë?

Metoda e zgjidhjes: Shihni sërish seksionin II. Ndërtimi fillestar i regjimit të ri dhe seksioni III. Eliminoni urinë, injorancën dhe zgjidhni vështirësitë financiare.

Përgjigju:

a)

Koha

Ngjarje

Për herë të parë në historinë e vendit, më shumë se 90% e votuesve në mbarë vendin shkuan për të zgjedhur njerëz të merituar në organin e fuqishëm të shtetit – Asamblenë Kombëtare.

Në seancën e parë të Asamblesë Kombëtare të Republikës Demokratike të Vietnamit, u hartua Projekt-Kushtetuta dhe u miratua lista e Qeverisë së Unionit të Rezistencës të kryesuar nga Presidenti Ho Chi Minh.

b) Për të zgjidhur urinë, njerëzit tanë kanë:

– Masat paraprakisht:

+ Duke iu përgjigjur thirrjes së Presidentit Ho Chi Minh dhe duke ndjekur shembullin e tij.

+ Vendosni kavanoza orizi për të kursyer urinë; Mos përdorni oriz ose misër për të bërë verë.

+ Organizoni një ditë koncentrike.

Xem thêm :   Hướng dẫn hẹn giờ tắt máy tính win 10, 8, 7 nhanh nhất 

Masat afatgjata:

+ Rritni në mënyrë aktive prodhimin.

+ Konfiskoni tokat perandorake dhe vietnameze dhe ndajini ato midis fshatarëve.

Mësimi 3 faqe 86 Fletore pune e historisë 9:

a) Vendosni një x në vendin bosh përpara fjalisë që nuk përfaqëson saktë shtytjen e qeverisë revolucionare për të rritur prodhimin.

☐ Zona e djersës mbillet shpejt me kultura ushqimore.

☐ Punëtorët, zyrtarët, ushtarët dhe intelektualët dalin vullnetarë për të shkuar në fshat për të ndihmuar fermerët në prodhimin bujqësor.

☐ Konfiskoni tokën e perandorisë, vietnamezët e ndanë me mashtrim midis fshatarëve të varfër, rishpërndanë arat publike dhe nxorën një qarkore për të ulur qiratë.

☐ Investoni në makineri dhe mjete prodhimi për kooperativat bujqësore.

b) Çfarë ka bërë qeveria dhe populli ynë për të zgjidhur injorancën dhe për të kapërcyer gjendjen e zbrazëtisë buxhetore?

Metoda e zgjidhjes: Shihni sërish pjesën III. Eliminoni urinë, injorancën dhe zgjidhni vështirësitë financiare.

Përgjigju:

a) Investimi në makineri prodhuese dhe mjete për kooperativat bujqësore.

b)

– Zgjidhja e injorancës:

+ Themeloi Nha Binh të Popullit Akademik, duke u bërë thirrje të gjithë njerëzve të marrin pjesë në lëvizjen për eliminimin e analfabetizmit.

+ Përmbajtjet dhe metodat edukative inovative në frymën e kombit dhe demokracisë.

– Zgjidh vështirësitë financiare:

+ Thirrje për frymën e popullit për kontribute vullnetare; Organizoni donacione dhe mbështetje për “fondin e pavarësisë”, lëvizjen “java e artë”.

+ Lëshimi i monedhës vietnameze.

Mësimi 4 faqe 87 Fletore pune e historisë 9:

a) Plotësoni tabelën e mëposhtme me fakte që vërtetojnë agresionin kolonial francez dhe britanik në Jug në përputhje me afatin kohor:

b) Përballë situatës në Parti, qeveria dhe populli ynë ka bërë?

Metoda e zgjidhjes: Shihni sërish seksionin IV. Populli i Jugut i rezistoi kthimit të kolonialistëve francezë për të pushtuar

Përgjigju:

a)

Koha

Ngjarje

Kolonialistët francezë hapën zjarr mbi popullin
Saigon kur mban një takim për të festuar “Ditën e Pavarësisë”.

Trupat britanike mbërritën në Saigon, të ndjekur nga një kompani e trupave franceze. Ata na kërkuan të shpërndajmë forcat tona, të lironim të burgosurit francezë dhe t’i linim francezët të zinin shumë pozicione të rëndësishme në qytet.

Ushtria franceze sulmoi selinë e Komitetit Popullor Jugor dhe agjencinë e vetëmbrojtjes së qytetit Saigon.

Gjenerali Leclech mbërriti në Saigon me shumë automjete të reja të këmbësorisë dhe të blinduara nga Franca. Ushtria franceze theu rrethimin e Saigon – Cho Lon, pushtoi provincat Qendrore Jugore dhe Jugore.

b)

– Komiteti Qendror i Partisë, Qeveria dhe Presidenti Ho Chi Minh:

+ I vendosur për të udhëhequr popullin në rezistencën kundër pushtimit francez.

+ Nisja e një lëvizjeje për të mbështetur luftën e rezistencës Jugore.

+ I përgatitur në mënyrë aktive për t’u marrë me komplotin francez për të zgjeruar luftën në të gjithë vendin.

– Njerëzit e Vietnamit:

+ Njerëzit në rajonin verior dhe veri-qendror organizohen për të dhuruar para, rroba, ilaçe, etj. për të mbështetur njerëzit e Jugut dhe Jugut Qendror.

+ Dhjetëra mijëra të rinj iu bashkuan me entuziazëm ushtrisë “Përparimi i Jugut”.

Mësimi 5 faqe 87 Fletore pune e historisë 9:

a) Ju lutem vendosni një x në kutinë bosh përpara idesë se ushtria e Chiang Kai-shek kundërshton revolucionin e vendit tonë.

☐ Quan Chiang kreu aktivitete provokuese kundër qeverisë revolucionare.

☐ Quan Chiang përdori miqtë e tij për të më shkatërruar nga brenda.

☐ Duke kërkuar që të reformojmë Qeverinë, të largojmë komunistët nga Qeveria e Përkohshme.

☐ Të gjitha idetë e mësipërme.

b) Çfarë kundërmasash pati Partia dhe Qeveria jonë, përballë situatës së sabotimit të ushtrisë së Chiang-ut dhe pasardhësve të saj? Plotësoni tabelën e mëposhtme me informacionin e nevojshëm për t’iu përgjigjur pyetjes.

Konfrontimi me ushtrinë e Chiang

Merreni me xhelatët

Metoda e zgjidhjes: Rishikoni seksionin V. lufta kundër ushtrisë Chiang dhe kundër-revolucionarëve

Përgjigju:

a)☒ Të gjitha sa më sipër.

b)

Konfrontimi me ushtrinë e Chiang

Merreni me xhelatët

– Ranë dakord të ndajnë me xhelatët e Chiang 70 vende në Asamblenë Kombëtare të pazgjedhur dhe 4 vende ministrore në Qeverinë e Unionit.

– Koncesioni i disa interesave ekonomike, si: sigurimi i një pjese të ushqimit; pranoni të shpenzoni para “quan kim”, “monedhë kombëtare”.

– Lëshoi ​​një sërë dekretesh që shtypnin me vendosmëri kundër-revolucionarët

– Ndalimi i elementëve që kundërshtojnë Republikën Demokratike të Vietnamit

Ngritja e një gjykate ushtarake për të ndëshkuar kundërrevolucionarët…

Xem thêm :   Giải Lịch Sử Lớp 8 Bài 4 Trang 34 Sgk Lịch Sử 8, Trả Lời Câu Hỏi 1 2 Bài 4 Trang 34 Sgk Lịch Sử 8

Mësimi 6 faqe 88 Fletore pune e historisë 9:

Përgjigju:

a) Sepse:

– Pasi pushtuan jugun dhe jugun qendror, kolonialistët francezë komplotuan për të dërguar trupa në veri.

=> Përballë situatës së mësipërme, Komiteti i Përhershëm i Komitetit Qendror të Partisë vendosi të zgjidhte zgjidhjen e “paqes për të avancuar”: shtyrje përkohësisht me Francën për të dërguar shpejt 20,000 trupa Chiang në vend dhe për të përfituar nga detentimi. koha për të bërë paqe.përgatitni forcat për luftën me Francën më vonë.

b)

– Qeveria franceze njeh Republikën Demokratike të Vietnamit si një vend të lirë, me qeverinë, parlamentin, ushtrinë dhe financat e saj, të vendosura në Bashkimin Francez.

– Qeveria vietnameze lejon 15,000 trupa franceze të shkojnë në veri për të zëvendësuar ushtrinë e Chiang për të çarmatosur japonezët, e cila gradualisht do të tërhiqet brenda 5 viteve.

– Të dy palët zbatuan një armëpushim në Jug, duke krijuar një atmosferë të favorshme për negociatat zyrtare në Paris

– Vazhdoni t’i jepni Francës një sërë të drejtash ekonomike dhe kulturore në Vietnam.

c)

– Politika: Pajtimi, dëboni Ligjin.

– Strategji specifike:

+ Për t’i dhënë ushtrisë Chiang disa përfitime ekonomiko – politike.

+ Shtypni me vendosmëri forcat kundër-revolucionare.

– Politika: Pajtoni Ligjin, dëboni Chiang.

– Strategji specifike:

+ Nënshkruani marrëveshjen paraprake dhe marrëveshjen e përkohshme, duke i dhënë Francës një sërë interesash ekonomike dhe kulturore.

Zgjidhja për librin e ushtrimeve të historisë së klasës 9 Mësimi 24: Lufta për të mbrojtur dhe ndërtuar qeverinë demokratike popullore (1945 – 1946) është e detajuar për t’i ndihmuar studentët të shohin dhe krahasojnë lehtësisht zgjidhjet për të ditur se si të bëjnë testin. në Fletoren e Punës së Historisë 9 Mësimi 24. Ju lutemi shikoni:

Përmbajtja Historiku Ushtrimi Shënim 9 Mësimi 24: Lufta për të mbrojtur dhe ndërtuar qeverinë demokratike të popullit (1945 – 1946)

Ushtrimi 1 faqe 85 Historia e VBT 9: Parta. Plotësoni pikat në tabelën e mëposhtme për situatën e trupave të huaja që pushtojnë…

Shihni zgjidhjen

Ushtrimi 2 faqe 86 Historia e VBT 9: Parta. HJu lutemi plotësoni afatin kohor në kolonën e majtë për të përputhur me ngjarjet që ndodhën në fillim të vitit 1946…

Shihni zgjidhjen

Ushtrimi 3 faqe 86 Historia e VBT 9: Parta.Ju lutemi vendosni një X në vendin bosh përpara fjalisë që nuk tregon saktë se qeveria revolucionare…

Shihni zgjidhjen

Ushtrimi 4 faqe 87 Historia e VBT 9: Parta. Plotësoni tabelën e mëposhtme me fakte që vërtetojnë agresionin kolonial francez dhe britanik në jug…

Shihni gjithashtu: Shpërndarja e Programit të 11-të të Arteve Gjuhësore në 2020, Shpërndarja e Programit të 11-të Gjuhësor në 2022

Shihni zgjidhjen

Ushtrimi 5 faqe 87 Historia e VBT 9: Parta. HJu lutem vendosni një X në kuti përpara idesë se ushtria e Chiang Kai-shek i rezistoi revolucionit…

Shihni zgjidhjen

Shihni zgjidhjen

Mësimi 25: Vitet e para të luftës së rezistencës kombëtare kundër kolonialistëve francezë (1946-1950)

Reklamim

Mësimi 26: Zhvillimi i ri i luftës së rezistencës kombëtare kundër kolonialistëve francezë (1950-1953)

Mësimi 27: Lufta e rezistencës kombëtare kundër kolonialistëve francezë përfundoi (1953-1954)

Mësimi 28: Ndërtimi i socializmit në veri, lufta kundër imperialistëve amerikanë dhe qeverisë së Saigonit në jug (1954-1965)

Mësimi 29: I gjithë vendi luftoi drejtpërdrejt kundër SHBA-së për të shpëtuar vendin (1965 – 1973)

Shikoni seritë e tjera të Historisë 9:

Postimet e fundit të klasës

1 328 shikime
Shkarko
Faqja e meparshme
Shpërndaje
Faqja tjetër

*

Prezantoni
Lidhje
Politika
Lidheni
postim i ri
rishikim
Pranimet
Klasa 12
Klasa 11
Klasa 10
Klasa 9
Klasa 8
Klasa 7
Klasa e 6-të
Klasa 5
Klasa 4
Klasa 3
Klasa 2
Klasa 1
Pyetja e fundit
Provimi model kombëtar i shkollës së mesme
Kapaciteti i vlerësuar
Klasa 12
Klasa 11
Klasa 10
Klasa 9
Klasa 8
Klasa 7
Klasa e 6-të
Klasa 5
Klasa 4
Klasa 3
Klasa 2
Klasa 1
Jack. Të gjitha të drejtat e rezervuara Statusi i mbrojtjes DMCA.com

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Giải vở bài tập lịch sử 9 bài 24, access denied . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *