Rate this post

Markat e ndryshme të kondicionerëve kanë mënyra të ndryshme për të fikur kohëmatësin e kondicionerit. Nëse nuk jeni të sigurt se si të vendosni kohëmatësin dhe të fikni kohëmatësin e kondicionerit të shtëpisë tuaj, artikulli vijues do të përmbledhë kartat e ndezjes dhe fikjes së kohëmatësit të të gjitha markave të kondicionerëve në treg sot, për referencë. Ju lutem!

Udhëzime se si të fikni kohëmatësin e kondicionerit thjesht sipas markës
Udhëzime se si të fikni kohëmatësin e kondicionerit thjesht sipas markës

Pse të përdorni modalitetin e kohëmatësit të kondicionerit?

Shumica e kondicionerëve sot kanë një kohëmatës për të ndezur dhe fikur kondicionerin. Efektet themelore të kohëmatësit të ndezjes dhe fikjes së kondicionerit janë si më poshtë:

  • Mos e humbni gjumin sepse duhet të zgjoheni dhe të fikni kondicionerin, duke ju ndihmuar të bëni një gjumë më të mirë dhe më të thellë.
  • Përdorimi i kondicionerëve për një kohë të gjatë mund të ketë efekte negative në shëndet, veçanërisht për të moshuarit dhe fëmijët e vegjël. Prandaj, modaliteti i kohëmatësit të kondicionerit ndihmon pajisjen të fiket automatikisht pas një periudhe përdorimi, gjë që do të sigurojë më shumë shëndet.
  • Përdorimi i kondicionerëve gjatë gjithë natës është shumë i pashëndetshëm, duke shkaktuar një rrezik më të lartë të sëmundjeve të frymëmarrjes. Prandaj, vendosja e modalitetit të kohëmatësit të kondicionerit do të reduktojë incidencën e sëmundjeve të frymëmarrjes. Në të njëjtën kohë, trupi juaj do të përshtatet lehtësisht me temperaturën e ambientit kur të zgjoheni.
  • Mënyra se si kohëmatësi i kondicionerit ju ndihmon gjithashtu të kurseni një sasi të madhe të faturave të energjisë elektrike çdo muaj.

Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit inverter Panasonic

Si të planifikoni mbylljen e kondicionerëve inverter Panasonic
Si të planifikoni mbylljen e kondicionerëve inverter Panasonic

Si të planifikoni fikjen e kondicionerëve inverter Panasonic ndihmon që produkti të fiket automatikisht pas një periudhe përdorimi. Përveç kësaj, kjo veçori ju ndihmon gjithashtu të kurseni energji elektrike dhe të ndihmoni në mbrojtjen e shëndetit tuaj. Për të vendosur kohëmatësin për të fikur kondicionerin, ndiqni këto 3 hapa:

Hapi 1: Në kornizën Timer të telekomandës, shtypni “Timer“, në ekranin e monitorit do të shfaqet koha”KOHËMATËSI I FIKUR“.

Hapi 2: Përdorni shigjetat lart dhe poshtë në kornizën TIMER për të personalizuar kohën për të fikur kondicionerin.

Hapi 3: Kur dritat Timer ndezja e verdhë në kondicioner do të thotë se e keni përfunduar cilësimin.

Si të fikni kohëmatësin Gree

Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit Gree ju lejon të kontrolloni më lehtë kohën e përdorimit të kondicionerit, veçanërisht kur shkoni për të fjetur. Mënyra e përdorimit të modalitetit të fikjes së kohëmatësit është shumë e thjeshtë, mund ta bëni përmes hapave të mëposhtëm:

Hapi 1: Shtyp butonin KOHËMATËSI I AKTIVIZUAR për të aktivizuar funksionin me kohëmatës, KOHËMATËSI FIK për të aktivizuar funksionin e kohëmatësit të fikur

Hapi 2: Shtypni butonin lart/poshtë të temperaturës brenda 5 sekondave për të zgjedhur rritjen/uljen e kohës së kohëmatësit.

Hapi 3: Klikoni butonin KOHËMATËSI I AKTIVIZUAR ose KOHËMATËSI FIK Për të konfirmuar.

Anulo modalitetin e kohëmatësit:

Si të planifikoni kondicionerin Gree është se ju vetëm duhet të shtypni butonin KOHËMATËSI I AKTIVIZUAR ose KOHËMATËSI FIK 2 herë në 5 sekonda për të dalë nga modaliteti i kohëmatësit.

Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit inverter Toshiba

Hapi 1: Në kutinë Timer, shtypni butonin OFF. Ekrani i telekomandës do të shfaqet FAKTUAR me drita ndezëse.

Hapi 2: Shtypni butonin Set për të përfunduar konfirmimin e cilësimit të cilësimit automatik të ndezjes dhe fikjes së kohëmatësit.

Si të planifikoni kondicionerin me inverter Toshiba thjesht shtypni butonin CLR Pranë tij është kondicioneri që do të anulojë automatikisht kohën e planifikuar më parë.

Shihni më shumë >>> Udhëzime për të rregulluar lehtësisht tingullin e kompjuterit në Windows 7

Xem thêm :   Vật Liệu Và Dụng Cụ Cắt May (Ngắn Gọn)

Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit Sharp

Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit Sharp
Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit Sharp

Hapi 1: Kliko “Koha e lirë“.

Hapi 2: Vendosni kohën kur dëshironi të fikni kondicionerin.

Hapi 3: Nëse instalimi është i suksesshëm, treguesi i orës në ekran do të ndizet në këndin e djathtë të kontrollit.

Hapi 4: Si të planifikoni kondicionerët Sharp është se ju duhet vetëm të klikoni “Anulo“.

Për të planifikuar ndezjen e kondicionerit, bëni të njëjtën gjë për funksionimin e kohëmatësit, por zëvendësoni “Koha e lirë“mur”Koha në“.

Përveç kësaj, ka disa shënime kur kryeni kohëmatësin e fikjes së kondicionerit Sharp:

+ Nuk është e mundur të fikni dhe të ndizni në të njëjtën kohë.

+ Koha maksimale e vendosjes është 12 orë dhe minimumi është 30 minuta.

+ Nëse ka një ndërprerje të energjisë, të gjitha cilësimet fillestare do të anulohen.

+ Kur vendosni kohëmatësin për të ndezur kondicionerin, pajisja do të ndizet përpara kohës së caktuar në mënyrë që dhoma të arrijë temperaturën e dëshiruar.

+ Me këtë kohëmatës të kondicionerit Sharp, pas 1 ore, kondicioneri do të ulë 1 gradë C në krahasim me temperaturën origjinale për të parandaluar që dhoma të jetë shumë e ftohtë.

Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit Samsung

Hapi 1: Shtypni butonin “Timer” dhe më pas zgjidhni “Off”

Hapi 2: Përdorni “” për të rritur ose ulur sasinë e kohës për të fikur automatikisht kondicionerin Samsung.

Hapi 3: Shtypni “Set” për të përfunduar konfigurimin.

Si të planifikoni kondicionerët Sharp është që ju të vazhdoni të vendosni intervalin kohor si 0.0.

Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit Aqua

– Shtypni “KOHËMATËSI I AKTIVIZUAR“ose”KOHËMATËSI FIK” për të filluar vendosjen e kohëmatësit për të ndezur ose fikur kondicionerin Aqua.

– Shtyp butonin “+“ose butoni”” për të rritur/ulur me 1 minutë. Pastaj mbani të shtypur “+“ose butoni”” për 2 sekonda, koha do të ndryshojë derisa të plotësohet cilësimi juaj.

– Shtypni “KOHËMATËSI I AKTIVIZUAR“ose”KOHËMATËSI FIK” edhe një herë për të fikur kohëmatësin e kondicionerit Aqua.

– Mund të vendosni 2 mënyra për t’u ndezur ose fikur në të njëjtën kohë dhe kohëmatës deri në 24 orë.

– Përpara se të vendosni kohëmatësin e kondicionerit Aqua, duhet të vendosni kohën që kontrolli të përputhet me kohën aktuale.

– Pas nisjes së butonit “ORË“, telekomanda do të ndizet ose fiket sipas kohës së planifikuar. Butoni ON/OFF nuk do ta anulojë cilësimin.

Fikni kohëmatësin e kondicionerit Electrolux

Udhëzime për të fikur kohëmatësin e kondicionerit Electrolux
Udhëzime për të fikur kohëmatësin e kondicionerit Electrolux

Për të fikur kohëmatësin e kondicionerit Electrolux, përdorni butonin TIMER – OFF

Hapi 1: Shtypni butonin TIMER – OFF, drita ‌ do të pulsojë

Hapi 2: Shtypni butonat ▲ dhe ▼ për të zgjedhur kohën e mbylljes.

Hapi 3: Shtypni edhe një herë butonin TIMER – OFF, ekrani tregon –o dhe drita TIMER në kondicioner është ndezur.

Ju kryeni 2 hapat e mësipërm në të njëjtën kohë që kondicioneri Electrolux të ndizet dhe fiket në të njëjtën kohë.

Si të planifikoni kondicionerët Mitsubishi Electric

Për të vendosur një kohëmatës për të fikur kondicionerin Mitsubishi Electric, shtypni butonin STOP. Pastaj shtypni një nga dy butonat TIMER për të rregulluar kohën për të fikur kondicionerin Mitsubishi Electric sipas dëshirës. Shtypni butonin STOP edhe një herë nëse dëshironi të anuloni modalitetin e kohëmatësit.

Si të planifikoni kondicionerët Casper

Kondicioneri Casper është në funksion, mënyra për të fikur kondicionerin Casper është: Shtypni një herë butonin TIMER. Në atë kohë, ekrani në distancë do të shfaqë fjalët TIMER OFF. Përdorni 2 butona SET me shigjeta lart dhe poshtë për të rritur dhe ulur kohën e fikjes së kohëmatësit. Shtypni butonin TIMER edhe një herë për të përfunduar cilësimin.

Nëse dëshironi të çaktivizoni modalitetin e caktuar të kohëmatësit, thjesht duhet të shtypni butonin TIMER edhe një herë

Si të fikni kohëmatësin e kondicionerit Sanyo

Mënyra për të planifikuar automatikisht kondicionerët Sanyo është që thjesht duhet të shtypni butonin e ndezjes/fikjes së kohëmatësit dhe më pas të zgjidhni cilësimin e kohës për t’u ulur në 0.0. Koha është në orë dhe minuta.

Si të çaktivizoni modalitetin e kohëmatësit të kondicionerit Aqua

Shtypni TIMER ON ose TIMER OFF për të vendosur kohëmatësin për të ndezur ose fikur kondicionerin Aqua

Shtypni butonin “+” ose “-” për të rritur ose ulur me 1 minutë. Më pas mbani butonin “+” ose “-” për 2 sekonda, koha do të ndryshojë derisa të arrihet cilësimi.

Xem thêm :   Hình ảnh chiến thắng điện biên phủ trên không, chiến thắng hà nội

Shtypni butonin TIMER ON ose TIMER OFF edhe një herë për të anuluar cilësimin.

Si të planifikoni mbylljen e kondicionerëve Asanzo

  1. Shtypni ON TIMER, drita –o do të pulsojë
  2. Shtypni ▲ dhe ▼ për të zgjedhur kohën e duhur për të fikur pajisjen.
  3. Shtypni përsëri ON TIMER, ekrani tregon –o dhe llamba TIMER në njësinë e brendshme është e ndezur.

Nëse dëshironi të fshini cilësimin, thjesht shtypni butonin “CANCEL”.

Si të planifikoni kondicionerët Hitachi

Si të planifikoni kondicionerin Hitachi është të shtypni butonin “Gjumi” në telekomandë. Sa herë që shtypet butoni, koha e kohëmatësit do të ndryshojë në sekuencën e fikur – 1 orë – 2 orë – … – 11 orë – 12 orë – fikur.

Si të çaktivizoni modalitetin e kohëmatësit të kondicionerit LG

Për të planifikuar ndezjen e kondicionerit LG, shtypni “TIMER‘ në telekomandë derisa fjala ‘ pulson’ në telekomandë.AKTIV“, ju përdorni 2 butona me shigjeta lart dhe poshtë për t’u përshtatur në kohën e dëshiruar. Shtyp butonin “CAKTO/ANULO” te perfundosh.

Mënyra për të fikur kohëmatësin e kondicionerit LG është të bëni të njëjtën gjë si më sipër, por zgjidhni fjalën “FAKT” në vend të “AKTIV“.

Për të anuluar modalitetin e kohëmatësit, zgjidhni “ANULON“.

Si të planifikoni të fikni kondicionerin Midea

– Mënyra e planifikimit automatik të kondicionerëve Midea është e ngjashme me kohëmatësin e hapur. Por në vend që të shtypni “Kohëmatësi Aktiv“pastaj shtypni tastin e funksionit”Kohëmatësi i fikur“. Shtypni dhe mbani tastin derisa të llogaritet koha e kërkuar.

– Anuloni kohëmatësin e kondicionerit Midea, më pas shtypni butonin “Kohëmatësi Aktiv/Fikur kohëmatës“Rreth sasisë së kohës është 0.0. Në këtë kohë, kondicioneri do të anulojë automatikisht cilësimin e kohës.

Si të planifikoni fikjen e kondicionerit Kombëtar

Si të planifikoni të fikni kondicionerin kombëtar sipas rendit të mëposhtëm:

– Shtypni Koha joaktive në telekomandë për të ndryshuar kohën e dëshiruar të kohëmatësit.

Pas përfundimit, kondicioneri do të numërojë mbrapsht kohën e cilësimit në 0 për t’u fikur automatikisht.

– Shtypni “Anulo” për të anuluar cilësimin e kohëmatësit.

Shënim:

– Koha minimale e instalimit është 30 minuta dhe maksimumi 12 orë. Nga ora 9.5, ndërrimi është 30 minuta, nga ora 10-12, ndërrimi është 1 orë.

– Kohëmatësi nuk mund të vendoset për të ndezur kondicionerin në të njëjtën kohë.

– Nëse ka një ndërprerje të energjisë, të gjitha cilësimet e kohëmatësit do të anulohen pasi të rikthehet rryma.

Si të planifikoni mbylljen e kondicionerit Nagakawa

Mënyra për të planifikuar fikjen e kondicionerit Nagakawa është kur kondicioneri Nagakawa është i ndezur, bëni sa më poshtë:

Hapi 1: Shtypni butonin TIMER OFF.

Hapi 2: Shtypni 2 butonat e shigjetave lart dhe poshtë në seksionin TIMER për të rritur ose ulur kohën që dëshironi të vendosni.

Hapi 3: Shtypni butonin TIMER OFF edhe një herë për të konfirmuar cilësimin.

Si të planifikoni një kondicioner Reetech

Hapi 1: Shtypni butonin Timer. Ekrani tregon Off. pastaj zgjidhni dritën treguese On në ekran. Lëvizni në dy drejtime me shigjetat lart/poshtë.

Hapi 2: Shtypni Off duke shtypur butonin Timer për të zgjedhur.

Hapi 3: Ekrani shfaq kohën, ju shtypni tastet e shigjetave lart dhe poshtë për të zgjedhur kohën e kërkuar të rritjes dhe uljes. Vendosni kohën që kondicioneri të fiket automatikisht.

Hapi 4: Klikoni Timer për të përfunduar instalimin.

Nëse dëshironi të anuloni cilësimin e kohëmatësit për të fikur kondicionerin Reetech, thjesht rregullojeni sipas hapave të mësipërm, në vend që të rregulloni kohën reale, në pjesën e kohës, mund të ktheheni në 0.0.

Si të rregulloni kohën e kondicionerit Sumikura

Kohëmatësi për të fikur kondicionerin Sumikura sipas hapave të mëposhtëm:

Hapi 1: Shtypni butonin TIMER OFF.

Hapi 2: Përdorni butonat TEMP me shigjeta lart dhe poshtë për të rritur dhe ulur kohën e cilësimit.

Hapi 3: Shtypni butonin TIMER për të përfunduar cilësimin.

Kështu, artikulli ka përmbledhur plotësisht mënyrat për të ndezur dhe fikur kohëmatësin e kondicionerëve të markave të kondicionerëve në treg sot. Në varësi të markave të ndryshme të kondicionerëve, mund të aplikoni sipas udhëzimeve specifike. Fat i mirë me aplikimin tuaj.

Xem trực tiếp bóng đá Cakhia TV cảm ơn bạn đã đọc hết bài viết Hướng dẫn cách tắt hẹn giờ máy lạnh đơn giản theo từng hãng . Chúc bạn có một ngày vui vẻ !

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *