Rate this post

Landing page është një formë reklamimi e favorizuar nga bizneset në kohët e fundit për shkak të komoditetit dhe efektit të menjëhershëm. Pra, çfarë është një faqe uljeje? Çfarë është dizajni i faqes së uljes, për çfarë? Faqja e uljes është e ndryshme nga faqja e internetit? Le të mësojmë për faqet e uljes në këtë artikull!
Shiko me shume
 • Çfarë është virale? Përvojë për të ndihmuar Marketingun Viral të ketë sukses
 • Çfarë është KOL në marketing? Dalloni KOL-të dhe Ndikuesit
 • Çfarë janë banderolat? Gjithçka rreth madhësive të banderolave ​​të marketingut të produkteve
Çfarë është një faqe ulje?
Çfarë është Ladipage? Cila është struktura e faqes së uljes?

Çfarë është Landing Page?

Landing Page është një uebsajt i vetëm i optimizuar për të kthyer vizitorët në klientë, duke udhëhequr dhe bindur shikuesit për të arritur një qëllim specifik konvertimi.

Qëllimi përfundimtar i ladipage është ende të optimizojë konvertimet përmes tërheqjes së shikimeve, klikimeve të klientëve dhe është një mjet për gjenerimin e klientëve.

Shembull i faqes së uljes

Ju jeni duke drejtuar një biznes online të kurseve të aftësive të jetës. Dhe ju vendosni të promovoni shërbimin tuaj të ri duke drejtuar një reklamë në faqen e uljes.

Audienca juaj e synuar janë njerëzit që punojnë nga mosha 25-50 vjeç, të cilët po përjetojnë stres në jetë dhe në punë dhe nuk kanë gjetur një zgjidhje. Dhe reklama që shfaq faqen e uljes do të lidhet përsëri me faqen e uljes së internetit me një kupon të veçantë për klientët e rinj.

Personat që klikojnë në lidhjen e bashkangjitur në faqet tuaja ladi do të shkojnë direkt në formularin e plotësimit.

Pasi të plotësojnë të dhënat e tyre, ata do të marrin kupona – këta do të jenë klientët që janë vërtet të interesuar për shërbimet tuaja – klientët potencial (dhe ju keni informacionin tuaj). Mbiemri).

Struktura e faqes së uljes

Landing Page është strukturuar si një faqe interneti me dizajn, ndërfaqe dhe përmbajtje që i referohet vetëm një produkti në faqe. Madje, ka edhe Landing Pages, ndërfaqja e të cilave është e kapsuluar vetëm në një faqe të vetme. Në mënyrë të veçantë, struktura e faqes së uljes përfshin pjesët e mëposhtme:

Titulli

A duhet t’u tregoni klientëve tuaj përfitimin më të madh konkret që do të marrin nëse ndërmarrin veprime? Bëni pyetje interesante, telefononi kurioz, më pas përgjigjuni pyetjeve në përmbajtjen e mëposhtme.

Titulli i shembullit: Dëshironi një palë syze falas?

përmbajtja

Shpjegoni vlerat qartë, thjesht, sinqerisht, për produktin ose shërbimin që i sillni klientit, duke u siguruar që përmbajtja të jetë e fokusuar tek lexuesi.

Prova (Përgjigje)

Jepni prova nga komentet e klientëve që kanë marrë stimuj nga regjistrimi me email, duke marrë pjesë në përdorimin e produktit ose shërbimit që ju po marketingoni. Çertifikimet, rishikimet ose rastet e vogla, tregimet dhe shifrat do të krijojnë besim dhe do të tërheqin klientët më lehtë.

Imazhi

Investoni në seksionin e imazhit dhe zgjidhni se cili produkt fotografik është më bindës apo shpjegues? Mos përdorni imazhe të shëmtuara, të shëmtuara sepse koha që klientët t’i afrohen dhe të lexojnë faqen e uljes nuk është shumë, duhet t’i tërheqni në shikim të parë për t’i mbajtur klientët më gjatë dhe të plotësoni formularin e regjistrimit.

Veproni

Përdorni një formular të shquar të regjistrimit të faqes së uljes për të bërë përshtypje audiencën tuaj. Sigurohuni që formulari i regjistrimit të përdorë sa më pak fusha të jetë e mundur. Kërkohet një adresë emaili, emri i plotë është fakultativ.

Klasifikimi i faqeve të ngarkimit

Ekzistojnë 3 lloje të Faqeve Landing me funksione të ndryshme

Çfarë është një Faqe Landing (Lad Generation Page)?

Me Faqen e Gjenerimit të Lead, një formular regjistrimi do të shfaqet në faqen e uljes dhe kur klientët regjistrohen, atyre do t’u jepet një webinar, ebook, seminar offline, dhuratë, kod zbritjeje, konsultim falas, etj.

Qëllimi i Faqes së Gjenerimit të Udhëheqësit është të mbledhë informacionin bazë të klientit (si emri i plotë, numri i telefonit, emaili), kërkimi, filtrimi i klientëve të mundshëm dhe përdorimi i tyre për aktivitetet e marketingut më vonë.

Çfarë është Landing Page (Sales Page)?

Faqja e shitjeve është një lloj faqeje uljeje që tregon të gjithë informacionin e detajuar në lidhje me produktet dhe shërbimet e biznesit. Informacioni i kërkuar mund të përfshijë:

 • Karakteristikat e produktit
 • Çmimi
 • Stimujt
 • Modaliteti i klientit
 • Detaje unike dhe të pazakonta të produktit.

Qëllimi i Faqes së Shitjeve është t’i ofrojë klientit informacion të mjaftueshëm për produktin për t’i bindur ata të blejnë drejtpërdrejt në faqen e uljes.

Çfarë është Landing Page (Kliko përmes faqes)?

Klikoni përmes faqes nuk do të shfaqë formularët që klientët të plotësojnë, por përdorni vetëm butonin e thirrjes për veprim për t’u ridrejtuar në një faqe tjetër (zakonisht në faqen zyrtare të biznesit). Për sa i përket përmbajtjes, kjo Faqe Landing do të ofrojë gjithashtu informacion të plotë për produktin në mënyrën më tërheqëse për të tërhequr vëmendjen e klientëve që vizitojnë faqen zyrtare të internetit.

Përfitimet e faqeve të uljes

Izoloni mesazhin tuaj

Nëse keni një temë të bukur, tërheqëse dhe tërheqëse të faqes së uljes që do të optimizojë faqen tuaj të uljes, ju mund t’i drejtoni përdoruesit drejt e në atë faqe.

Kur klientët janë të interesuar për shërbimet dhe produktet tuaja dhe tërhiqen nga promovimi në faqen tuaj të uljes, ata do të jenë kureshtarë dhe do të ndjekin thirrjen tuaj për veprim, që do të thotë se ju keni konvertuar me sukses klientët e saj. dhe anasjelltas, nëse jo mjaftueshëm tërheqës dhe të mbajë klientët, ata do të largohen, por ju ende duhet të paguani për reklamat tuaja të uljes.

Rritja e shkallës së konvertimit

Përfitimet e faqeve të uljes
Shkalla e konvertimit të faqes së uljes

Për bizneset që organizojnë ngjarje, konkurse, faqet e uljes do t’ju ndihmojnë të krijoni interes, të edukoni dhe të grumbulloni informacione të përdoruesit. Ju mund të përdorni butonat e ndarjes sociale (Facebook, Instagram, etj.) për të inkurajuar pjesëmarrësit të ndajnë ngjarjen me miqtë e tjerë.

Në biznes, një dizajn efektiv i faqes së uljes për produktet do të stimulojë dëshirën e klientëve për të blerë, duke nxitur konvertime më të larta.

Efekti i faqeve të uljes
Efekti i faqes së uljes është të rrisë shkallën e konvertimit

Qëllimi i faqes së uljes

Ekzekutoni reklama

Faqja e uljes sjell normë të lartë konvertimi për klientët, veçanërisht këta janë klientë potencialë, përveç kësaj, ndihmon edhe për të kursyer një shumë të konsiderueshme parash, siç është forma e shfaqjes së reklamave në faqen e uljes në Facebook për t’u sjellë klientëve efikasitet mjaft të lartë. Kur reklamoni Landing Page, bizneset duhet të ofrojnë informacion të mjaftueshëm dhe tërheqës për produktet dhe promovimet (nëse ka) për klientët për të bindur klientët të blejnë produkte.

Lansimi i një produkti ose shërbimi të ri

Kur lëshoni një produkt ose shërbim të ri, është thelbësore të krijoni një faqe uljeje që prezanton produktin së pari. Përveç kësaj, ju mund të mbledhni gjithashtu informacione për klientët e mundshëm që duan të marrin njoftime kur produkti lançohet ose një listë të përdoruesve të porositur paraprakisht përmes formularëve të mostrës në faqen e hyrjes së hyrjes.

qëllimi i faqes së uljes
Kur lëshoni një produkt ose shërbim, bizneset do të krijojnë një Faqe Landing

Kur ofroni një produkt ose shërbim

Për të mbledhur informacionin e përdoruesit, bizneset shpesh tërheqin klientët duke organizuar aktivitete për të dhuruar libra elektronikë, kupona, manuale, etj. Prandaj, ata mund të krijojnë një Faqe Landing me formularë (formularë) për klientët që të plotësojnë informacionin. Kjo ka një efekt të rëndësishëm në ndërtimin e marrëdhënieve me klientët dhe zgjerimin e promovimit të produktit.

Përgatitja për ngjarjen

Përpara organizimit të një eventi, është thelbësore të krijoni një Landing Page për të tërhequr regjistrimet nga personat e interesuar. Në veçanti, Landing Page duhet të fokusohet në 4 informacione bazë:

 • Cila është arsyeja e krijimit të një faqeje uljeje?
 • Kush janë pjesëmarrësit, cilët janë folësit?
 • Cila është përmbajtja kryesore e ladipage dhe ngjarjeve?
 • Cila është koha dhe vendi i ngjarjes?

Faqja e uljes është e ndryshme nga faqja e internetit?

Faqja e uljes është e ndryshme nga faqja e internetit
Faqja e uljes dhe faqja e internetit kanë shumë ndryshime

Ju duhet të bëni dallimin midis një faqeje uljeje dhe një faqe interneti sepse ka dallime midis tyre. Krahasoni faqet e uljes dhe faqet e internetit për të parë ndryshimet midis tyre.

Faqja e internetit është një grup faqesh me përmbajtje të plotë informacioni që prezanton kompaninë, produktet e biznesit, aktivitetet e biznesit… Për t’u ofruar përdoruesve informacionin e nevojshëm për biznesin dhe për të promovuar produktet, Shërbimet me të njëjtën markë të biznesit.

Një faqe ulje është një faqe e vetme që ofron informacione për një produkt ose shërbim të caktuar. Faqet e uljes shpesh i japin përparësi përmbajtjes. Funksioni kryesor i Landing Page është t’u sigurojë klientëve informacionin e nevojshëm për produktin. Nga Landing Page mblidhni informacion, telefononi për ndërveprim të klientit me artikullin e reklamuar në faqe.

Dizajn i faqes së uljes tërheqëse dhe me konvertim të lartë

Zgjidhni paletën e ngjyrave

Ngjyra e shfaqur në Ladipage është ajo që përdoruesi sheh së pari, ju duhet të krijoni një qëndrueshmëri solide në faqet tuaja Ladipage.

Ju duhet të krijoni një gamë ngjyrash bazë për t’u ngjitur dhe për të përfaqësuar imazhin e markës tuaj, duke vendosur tonin dhe stilin. Dhe ju duhet të keni koleksionin tuaj të ngjyrave të sfondit, pikat kryesore, ngjyrat e shkronjave, butonat e thirrjes për veprim dhe të gjithë elementët kryesorë në faqet tuaja të uljes.

Zgjidhni fontin

Konsistenca e shkronjave nga stili, lartësia dhe ngjyra e caktuar për elementë të veçantë (p.sh. tituj, nëntituj, paragrafë, etj.) është thelbësor.

Sigurisht, nuk ka një standard të caktuar për zgjedhjen e fontit të faqes suaj të uljes, megjithatë, ajo që është e rëndësishme është harmonia dhe qëndrueshmëria në dizajnin e shkronjave.

Dizajni i formës

Konsistenca në hartimin e formularëve për shumë site është e rëndësishme, duke i dhënë faqes suaj të uljes një pamje profesionale pasi kjo formë do të shfaqet në faqe të shumta uljeje.

Ju duhet të dini për format e internetit që do t’ju nevojiten (regjistrimi me email, krijimi i llogarisë, blerja e produktit, regjistrimi demo, etj.) bazuar në qëllimet tuaja të konvertimit.

Dizajni i fundores

Footers u japin njerëzve një arsye për të qëndruar të angazhuar me markën tuaj. Ose do t’ju duhet t’i thoni lamtumirë klientit përgjithmonë nëse nuk e bëni këtë.

Gabimet gjatë dizajnimit të faqeve të uljes

 • Mos i kushtoni vëmendje logos së biznesit
 • Përdorni shumë fonte komplekse
 • Përdorimi i shumë ngjyrave e ngatërron syrin
 • Paraqitjes i mungon logjika
 • Qëllimi nuk është i qartë

Si të optimizoni faqet e uljes

Ne kemi bërë një listë të gjërave për të bërë për të optimizuar faqen tuaj të uljes në mënyrë më efektive, kjo do të ndihmojë që faqja juaj e uljes të duket e pastër, të bindë klientët dhe të sigurojë një normë të lartë konvertimi.

Optimizimi i faqes Ladi
Lista e gjërave për të bërë për të optimizuar faqen më efektive të uljes

Mjet për dizajnimin e faqes së uljes

Faqet e Google

Faqja e Google
Ndërfaqja e faqes së Google

Lidhja për të hyrë në Faqet e Google:

Faqja e Google ka kufizimin që mbështet mirë vetëm shfletuesit Chrome dhe Firefox.

Weebly.com

Ndërfaqja e Weebly
Ndërfaqja e Weebly

Lidhja për të hyrë në Weebly.com:

Ky është një nga mjetet më të njohura dhe më të përdorura për krijimin e Landing Page në mbarë botën. Vetëm me zvarrit dhe lëshim, mund të krijoni me lehtësi faqen tuaj të uljes falas.

WordPress.org

Ndërfaqja e Weebly
Ndërfaqja e Weebly

Lidhja për të hyrë në WordPress:

Kjo është pothuajse zgjedhja e parë e tregtarëve sepse WordPress ka veçori të jashtëzakonshme si mbështetja e shumë veçorive dhe miliona temash plotësisht falas, gjuha vietnameze dhe komuniteti i fortë mbështetës. .

Megjithatë, platforma WordPress do të jetë më e përshtatshme për ata që kanë njohuri për kodim/kodim.

Ladipage

Ndërfaqja e LadiPage
Ndërfaqja e LadiPage

Lidhja për të hyrë në LadiPage:

Nisur vetëm që nga viti 2016, por LadiPage është një faqe interneti e njohur për të mbështetur krijimin e Landing Page në Vietnam. Mjeti bën përshtypje me funksionimin e tij të thjeshtë dhe të lehtë. Ndryshe nga WordPress, kur përdorni faqet Ladi, nuk keni nevojë të dini shumë për kodimin, por gjithsesi mund të dizajnoni faqen tuaj të uljes duke zvarritur dhe hequr bazuar në shabllonin e disponueshëm.

Shpresojmë që me informacionin e plotë që kemi ndarë në artikull, ju e keni kuptuar Çfarë është një faqe ulje?, për çfarë shërben një faqe uljeje, si të dizajnoni një faqe uljeje efektive, me një normë të lartë konvertimi dhe kush ende pyet se si ndryshon një faqe ulje nga një faqe interneti, ka marrë përgjigjen për ju. Ju uroj biznes të suksesshëm me faqen e uljes.

Xem trực tiếp bóng đá Cakhia TV cảm ơn bạn đã đọc hết bài viết Landing page là gì? Phân biệt Landing page khác gì website? . Chúc bạn có một ngày vui vẻ !

Xem thêm :   Xu Hướng 12/2022 # Giải Vbt Công Nghệ 8 Bài 29, Giải Vbt Công Nghệ 8 Bài 29

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *