Rate this post

Një nga fajtorët më të mëdhenj që prish estetikën e shtëpisë tuaj dhe shkakton myk është fenomeni i rrjedhjes së ujit në mur. Muret e lagura me ujë me kalimin e kohës do t’i bëjnë muret të mykura, të lagura, madje edhe myshk, duke e bërë shtëpinë të duket e vjetër dhe e shëmtuar, për të mos përmendur se do të ndikojë në shëndetin e njerëzve në shtëpi.familje, prandaj është e nevojshme të keni shtëpinë më efektive masat hidroizoluese.

Këtu janë disa nga mënyrat më efektive për të hidroizoluar shtëpinë tuaj!

hidroizolim i shtëpisë

3 mënyrat më efektive për të papërshkueshëm nga uji muret

Vera është e nxehtë dhe me diell, ndonjëherë ka rrebeshe të papritura, të rrëmbyeshme që bëjnë që muret tuaja të çahen, duke shkaktuar depërtim të ujit, myk dhe myk të pakëndshëm. Jo vetëm kaq, pranvera është stina e shirave, lagështia e lartë do të bëjë që të rritet myku, duke i bërë të shëmtuara muret e familjes. Pra, si të mund të rezistoni nga uji shtëpitë, të parandaloni në mënyrë efektive depërtimin në mur?

Mburojë për sipërfaqen e murit

Muret e shtëpive janë shpesh të ekspozuara ndaj klimës së ashpër, të prirur ndaj ndryshimeve të papritura të temperaturës në diell dhe shi, së bashku me fenomenin e zgjerimit, kështu që ato mund të plasariten, thithin ujin dhe mykun. Për të kapërcyer këto kufizime, është e nevojshme të përdoren masa të mira mbrojtëse për murin, të zvogëlohet rrezatimi direkt në mur për të minimizuar ndikimin e natyrës në mur.

Një çati prej hekuri të valëzuar mund të përdoret për tavan ose mund të mbillet me hardhi në kombinim me spërkatës në mur për të reduktuar rrezet e diellit direkte në mur. Megjithatë, kjo mënyrë hidroizolimi kërkon kujdes të rregullt të pemës, kjo është një mënyrë e bukur për të dekoruar shtëpinë, por nëse nuk kujdeset mirë, bëhet shkaku i prishjes së shtëpisë.

Përforconi sistemin e kullimit

Fakti që muri është i ngopur me ujë nuk do të thotë se e gjitha është për shkak të motit, diellit dhe shiut të natyrës, pjesërisht për shkak të tubave të furnizimit me ujë dhe kullimit. Cilësia e tubave të kullimit dhe specifikimet e ndërtimit duhet të kontrollohen periodikisht ose pas shirave të dendur për të siguruar që gryka e tubit të kullimit të mos bllokohet nga papastërtia ose pluhuri.

Përdorni material të papërshkueshëm nga uji

Ka shumë materiale hidroizoluese të banesave për mure dhe tavane, në të cilat mund të përdoret bojë e papërshkueshme nga uji. Megjithatë, bojë hidroizoluese nuk është një zgjidhje afatgjatë. Me bojë të papërshkueshme nga uji, pas një periudhe përdorimi dhe efekteve të motit, shtresa e bojës qërohet lehtësisht, në mënyrë që shtëpia të ketë bukuri dhe estetikë të lartë, duke i detyruar pronarët e shtëpive të lyejnë rregullisht muret në mënyrë periodike.vjetore.

Për të kapërcyer kufizimin e bojës hidroizoluese të mureve, lindën pllaka muri të papërshkueshme nga uji, me pllaka të papërshkueshme nga uji. Megjithatë, jo të gjitha pllakat qeramike në treg janë të papërshkueshme nga uji. Prandaj, kur zgjidhni pllaka qeramike për treg, është e nevojshme të zgjidhni pllaka me ujëpërshkueshmëri pothuajse zero, me këtë produkt pllakash të papërshkueshëm nga uji është e nevojshme të përdorni ngjitës të specializuar gjatë ndërtimit, por jo të përdorni.Përdorni çimento si tullat e zakonshme. Prandaj, nëse zgjidhni të blini pllaka qeramike dhe të përdorni çimento si zakonisht, atëherë me siguri produkti nuk do të ketë hidroizolim të lartë.

Në treg sot, ka shumë produkte të pllakave të papërshkueshme nga uji nga Evropa si pllaka spanjolle, pllakat italiane do të jenë zgjedhje të shkëlqyera. Pllakat qeramike italiane prodhohen me teknologji vibruese dhe ngjeshëse të pluhurit të gurit natyror dhe aditivëve të tjerë, struktura e pllakës është plotësisht pa vrima, kështu që është e vështirë të kalojnë molekulat e ujit, në mënyrë që të jetë i papërshkueshëm nga uji. Muri është plotësisht i ngritur. Prandaj, zgjedhja e pllakave italiane të murit është një nga mënyrat efektive për të papërshkueshëm nga uji.

Jo vetëm një zgjidhje efektive për hidroizolimin e shtëpisë, pllakat italiane të murit janë gjithashtu një zgjidhje e bukur për dekorimin e shtëpisë me një larmi dizajnesh nga pllaka me kokrriza guri, pllaka me kokrriza druri, tulla me model çimentoje ose pllaka me modele metalike.

Xem thêm :   Valentine là ngày gì? Valentine nên tặng gì cho bạn trai, bạn gái?

> Mund të jeni të interesuar: Këshilla për të pastruar shtëpinë tuaj shpejt në 30 minuta

pllaka muri të papërshkueshëm nga uji

Si të izoloni muret e shtëpisë së vjetër

Hidroizolimi i mureve të shtëpive të vjetra është një mënyrë për të hidroizoluar muret e jashtme të shtëpive të vjetra, duke shmangur efektet e motit. Mënyra e hidroizolimit të murit të shtëpisë së vjetër është të mbroni shtëpinë e ndërtuar prej kohësh nga efektet e lagështa të motit si myku dhe sëmundjet e lëkurës.

Nëse shtëpia nuk është e papërshkueshme nga uji, kur uji depërton në murin e shtëpisë, ajo mbart një sasi të caktuar kripërash minerale. Në këtë sasi kripërash minerale, ka mjaft lëndë ushqyese që myku të ekzistojë dhe të rritet, kur këto lloje të hyjnë në hapësirën e jetesës, do të shkaktojnë sëmundje të frymëmarrjes. Thënë kështu, ne mund të kuptojmë rëndësinë e hidroizolimit të mureve të shtëpisë së vjetër.

Arsyeja pse muri i shtëpisë së vjetër është i mykur

Duke u nisur që nga procesi i ndërtimit të muratorëve, sepse kur suvatohet çdo tullë, sasia e llaçit nuk është mjaftueshëm uniforme, duke krijuar vrima që e bëjnë të lehtë depërtimin e ujit. Llaçi në vetvete është gjithashtu shumë absorbues, kështu që depërtimi i ujit është i pashmangshëm. Është e mundur që shtëpitë e sapondërtuara të kenë masa hidroizoluese, por shtëpitë e vjetra nuk kanë mundur të parashikojnë mykun për shtëpinë e tyre, kështu që nuk ka asnjë mënyrë efektive për të hidroizoluar muret. Pra, si duhet të bëhet trajtimi i hidroizolimit të mureve të shtëpisë së vjetër?

Për të mbrojtur muret e shtëpisë nga agjentët e mykut janë propozuar dhe aplikuar shumë metoda, por ato nuk janë shumë efektive duke ndikuar në estetikën e të gjithë shtëpisë. Prandaj, është e nevojshme të gjeni zgjidhjen më efektive hidroizoluese për shtëpinë tuaj. Për të minimizuar dëmtimet e panevojshme, është e nevojshme të keni një kuptim të plotë se si të hidroizoloni muret e shtëpisë së vjetër për të qenë në gjendje të trajtoni hidroizolimin më efektiv.

Me një shtëpi të vjetër që është lyer prej kohësh, mundësia e shfaqjes së mykut rritet edhe më shumë. Si të hidroizoloni murin e jashtëm për shtëpinë e vjetër nuk është shumë e vështirë. Le të mësojmë së bashku se si të izolojmë muret e shtëpisë së vjetër. Për të izoluar muret e shtëpisë së vjetër, mund të ndiqni këto hapa:

Hapi 1: Përpara se të dëshironi të lyeni një shtresë të re bojë në mur, duhet të gërvishtni bojën që zhvishet nga shtëpia, mund të përdorni kimikate pastrimi për të vrarë mykun për të pastruar zonën e ngopur me ujë në mur.

Hapi 2: Përdorni llaç për të mbushur të çarat dhe vrimat ose për të lëmuar sipërfaqen me stuko të veçantë për muret e jashtme, duke siguruar që sipërfaqja të mbulohet me një trashësi prej rreth 0.5 cm. Në këtë hap, për të qenë efektiv, është e nevojshme të siguroheni që sipërfaqja që do të lyhet të jetë e pastër dhe e thatë me një përmbajtje lagështie më të vogël se 16%.

Hapi 3: Në këtë kohë, aplikoni një shtresë me bojë anti-alkali dhe prisni që boja të thahet, më pas aplikoni 1-2 shtresa strehimi dhe zbukuroni bojën në sipërfaqen e produktit.

> Mund t’ju interesojë: Si të pastroni shtëpinë tuaj për të shmangur mykun

bojë muri i papërshkueshëm nga uji

Në mënyrën e hidroizolimit të shtëpive dhe shtëpive të vjetra, është e nevojshme të theksohet se kur myku shfaqet në zonat e tualetit, duhet të përdoret një aditiv i lëngshëm hidroizolues për të mbuluar sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të murit.shtëpia. Me myk në vendet që kanë nevojë për dekorim, mund të përdorni tulla ose dru për të mbuluar sipërfaqen për të pasur një efekt hidroizolues dhe për të siguruar estetikën e shtëpisë tuaj.

Si të izoloni ujin e tarracës së dyshemesë prej betoni

Shpesh mendojmë se tarraca është prej betoni, kështu që hidroizolimi nuk është i nevojshëm. E vërteta nuk është kështu, sepse betoni gjatë procesit të ndërtimit mund të ketë vrima që lejojnë kalimin e molekulave të ujit, ose me kalimin e kohës edhe dyshemeja e betonit do të depërtohet gradualisht nga uji dhe do të shkaktojë dëme.dukuri lagështie. Prandaj, është e nevojshme të hidroizoloni tarracën. Sidomos kur dëshironi ta përdorni tarracën si hapësirë ​​për rritjen e perimeve dhe mbjelljen e pemëve, hidroizolimi i tarracës është edhe më i nevojshëm.

Xem thêm :   Hướng dẫn cách chỉnh âm thanh máy tính win 7 dễ dàng

Si ta izoloni ujin në mënyrë më efektive?

Ka shumë mënyra për të hidroizoluar tarracën, mund të përdorni metodën e hidroizolimit të çatisë me asfalt ose mund të vendosni pllakat e dyshemesë për hidroizolimin e tarracës. Vetëm kur hidroizoloni mirë tarracën, rritja e perimeve në tarracë nuk do të ngecë ose dëmton të gjithë arkitekturën e shtëpisë.

tarracë asfalt i papërshkueshëm nga uji

Hidroizolimi i çatisë konsiston në forcimin, rrumbullakimin e qosheve me llaç, më pas vendosjen e një shtrese hidroizoluese super-elastike me qëndrueshmëri të lartë dhe në fund vendosjen e një shtrese hidroizoluese mbrojtëse sipër. Përveç kësaj, tregu ka edhe shumë materiale natyrore që ndihmojnë në kursimin e kostove në hidroizolim.

Disa mënyra tipike të hidroizolimit të dyshemesë së tarracës janë përdorimi i dyshemeve prej betoni të armuar për çati, përdorimi i bojës i papërshkueshëm nga uji për sipërfaqen e dyshemeve të betonit ose përdorimi i llaçit të çimentos 100 për të krijuar pjerrësi, duke përdorur shtresa zhavorri me diametër 3-5 cm. Ose tregu ka shumë lloje të pllakave hidroizoluese efektive nga vendet tipike si Italia që mund të zbukurojnë shtëpinë tuaj dhe të rezistojnë nga uji tarracën më efektive.

> Ju mund të jeni të interesuar për: Zgjidhje pastrimi industrial, mirëmbajtje dhe lustrim të të gjitha llojeve të dyshemeve

Disa materiale hidroizoluese të strehimit

Më sipër kemi përmendur materialet hidroizoluese të banesave. Për të zgjidhur këtë nevojë për hidroizolim, është e nevojshme të mësoni rreth materialeve hidroizoluese për të bërë zgjedhjen e duhur për hapësirën tuaj. Ka shumë materiale hidroizoluese të mureve, më poshtë janë detajet kur bëhet hidroizolimi i mureve.

gomuar i papërshkueshëm nga uji

Pëlhura e papërshkueshme nga uji, e njohur edhe si membranë e papërshkueshme nga uji, përmban 97.5% plastikë primare, 2.5% e mbetur përbëhet nga karboni i zi, stabilizues nxehtësie, mineral jo toksik UV dhe mund të përdoret si rezervuar për ujë të ëmbël në hapësirë. Në të njëjtën kohë, pëlhura e papërshkueshme nga uji përmban edhe shumë aplikacione të tjera të dobishme si trajtimi i ujërave të zeza, rreshtimi i pjesës së poshtme të landfilleve për pellgjet e karkalecave… Zakonisht pëlhurat e papërshkueshme nga uji kanë një trashësi 0.3 – 3 mm në varësi të aplikacionit që përdor trashësinë. të ndryshme përkatësisht .

Asfalt i papërshkueshëm nga uji

Hidroizolimi i asfaltit është një mënyrë e preferuar e hidroizolimit të tarracave. Hidroizolimi i tarracës me asfalt sjell efikasitet relativisht të lartë. Asfalti ekziston si i lëngët ose gjysmë i ngurtë me viskozitet të lartë dhe ngjyrë të zezë. Bitumi është i pranishëm në shumicën e vajrave të papërpunuara dhe në disa depozita natyrore. Komponenti kryesor i asfaltit hidroizolues është bitumi, kështu që shpesh ngatërrohet me katranin. Katrani, megjithatë, ka një përmbajtje më të ulët bituminoze se asfalti dhe prodhohet nga distilimi shkatërrues i lëndës organike.

Asfalti është përdorur prej kohësh në hidroizolimin e tarracave. Hidroizolimi i tarracës së asfaltit është një mënyrë shumë efektive falë avantazheve të tij të jashtëzakonshme si ngjitja e fortë në kushtet klimatike dhe temperatura të vendit tonë, elasticiteti i mirë dhe qëndrueshmëria e lartë dhe përballimi i presionit të ujit. Në të njëjtën kohë, asfalti ka gjithashtu aftësinë të mbyllë çarje, hapje të mira, duke siguruar siguri dhe jotoksicitet si dhe qëndrueshmëri të lartë.

Hidroizolim i shtëpive prej hekuri të valëzuar

Hidroizolimi me hekur të valëzuar nuk është një metodë e re, por hidroizolimi i mureve me hekur të valëzuar është gjithashtu gjithnjë e më i popullarizuar. Arsyeja pse hidroizolimi i hekurit të valëzuar aplikohet kaq shpesh është për shkak të karakteristikave dhe karakteristikave të tij, si aftësia për të kulluar pothuajse plotësisht ujin, e cila mund të mbrojë në mënyrë të përkryer murin, të fortë, të sigurt dhe të fortë gjithashtu si jetëgjatësi. Teknika e ndërtimit të hidroizolimit të hekurit të valëzuar nuk është e lehtë dhe kostoja e zgjidhjes për hidroizolimin e murit është relativisht e lartë. Sipërfaqja e hekurit të valëzuar nuk vlerësohet nga pikëpamja estetike në krahasim me bojën e papërshkueshme nga uji

Më sipër është një përmbledhje e njohurive për hidroizolimin e murit të shtëpisë, hidroizolimin e tarracës për të kompletuar më mirë hapësirën e shtëpisë tuaj të dashur. Five Stars shpreson që çdo familje të ketë një hapësirë ​​jetese moderne, të pastër dhe të shëndetshme!

>> Shihni më shumë artikuj:

Këshilla për të hequr myshk në mur / dysheme në mënyrë efektive

6 faktorët që shkaktojnë muret e jashtme johigjienike

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Những kiến thức cơ bản về chống thấm nhà ở . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *