Rate this post

Çdo rrjet social ka karakteristikat e veta. Pinterest nuk është një rrjet social i njohur, i përdorur nga shumë njerëz si Facebook apo Instagram, por ka edhe një numër të madh përdoruesish, ky numër ka ardhur duke u rritur vitet e fundit. Le të zbulojmë se çfarë është Pinterest, për kë dhe si ta përdorim atë për ta bërë procesin aq efektiv sa duam të jetë.
Shiko me shume
 • Çfarë është Mosmarrëveshja? Udhëzime të hollësishme se si të përdorni mosmarrëveshjen
 • Çfarë është Netflix? Paketat Netflix dhe si të blini një llogari netflix
 • Çfarë është Outlook? Udhëzime për të hyrë në Outlook dhe si të përdorni AZ
Çfarë është Pinterest?
Çfarë është Pinterest? Si të përdorni pinterest

Çfarë është Pinterest?

Çfarë është Pinterest? Pinterest është një faqe interneti për “fiksim” imazhesh që ekziston që nga viti 2009. Aftësitë e mbledhjes së imazheve të sajtit janë krijuar për të kuruar dhe ndarë idetë rreth imazheve.

Pinterest është një faqe interneti e krijuar për të ndihmuar njerëzit të ndajnë imazhet si një rrjet social fotografish. Pinterest mbështet përdoruesit të ngarkojnë dhe kategorizojnë imazhe përmes formës së ngjitësve. Këtu, çdo person lejohet të krijojë dhe menaxhojë dyqanin e imazheve që poston lehtësisht dhe në mënyrë efektive.

Çfarë është aplikacioni pinterest?

“Pinterest është një rrjet social vizual që fokuson shumë zakonet dhe stilin e jetës së një personi, duke ju lejuar të ndani interesat tuaja me njerëzit dhe të mendoni përmes zbulimit. Qëllimi i këtij rrjeti social është që përmes asaj që ju duket interesante të lidhni të gjithë njerëzit në botë.”

Pinterest ju ndihmon të gjeni shpejt burimet vizuale që ju nevojiten, pavarësisht se çfarë teme po kërkoni. Thjeshtësia e shoqëruar me ndërfaqen miqësore për përdoruesit është arsyeja pse numri i njerëzve që përdorin Pinterest po rritet nga viti në vit.

Çfarë është rrjeti social pinterest?
Numri i përdoruesve të Pinterest kaloi 300 milionë në muaj në të parën e 2021

Statistikat e detajuara deri në janar 2021 ka më shumë se 300 milionë përdorues mujor të rrjetit social Pinterest. Përdorimi i Pinterest ju ndihmon të zbuloni dhe mbani ide interesante në lidhje me imazhet. Ky është tagline që ka qenë aktiv që nga fillimi i Pinterest e deri më tani.

Si të përdorni Pinterest përmes paraqitjes së Pinterest

Faqja kryesore Feed

Kur hyni në pinterest për herë të parë si përdorues i ri ose i vjetër, do të shihni një seri fotografish që lidhen me interesat tuaja.

Kjo seri fotografish quhet “Home Feed” dhe si faqet e tjera të rrjeteve sociale, është një koleksion i të gjitha temave dhe postimeve nga njerëzit që ndiqni. Dallimi është se këtu do të ketë vetëm imazhe.

Është e rëndësishme të kihet parasysh se temat në “Furnizimin e Home” do të ndryshojnë gjithmonë, sepse algoritmi do të mësojë dhe rekomandojë llojin e temave për të cilat jeni të interesuar aktualisht.

Për shembull, ju dëshironi të ushtroni. Futni fjalën kyçe “ushtrim” në shiritin e kërkimit për të gjetur imazhe të ngjashme. Së bashku me shfaqjen e miliona imazheve të ndryshme të ushtrimeve, algoritmi Pinterest do të vendosë që këtij Përdoruesi i pëlqen të ushtrojë! Ndoshta gjithashtu si joga, artet marciale,…

Kështu që herën tjetër që të vizitoni burimin tuaj në shtëpi, Pinterest do të shfaqë më shumë imazhe që sugjerojnë ushtrime. Kjo veçori është krijuar për të ndihmuar përdoruesit të zbulojnë më shumë imazhe të temave të tyre të preferuara.

Shiriti i kërkimit

Si të përdorni pinterest
Si të përdorni pinterest

Në këndin e sipërm të ekranit, do të shihni një shirit kërkimi. Duke futur fjalë kyçe në këtë shirit, mund të kërkoni etiketa ose tema specifike që nuk shfaqen në furnizimin tuaj të shtëpisë.

Kur futni një fjalë kyçe, Pinterest do të sugjerojë tema që mund të lidhen me atë fjalë. Këto tema shfaqen si butona me ngjyra më poshtë.

Bateria

Si të përdorni pinterest
Si të përdorni pinterest

Pjesa tjetër më e rëndësishme e Pinterest-it është veçoria “pin” ose ruajtja e artikujve të gozhduar. “Goditje” në thelb do të thotë që ju ruani një koleksion imazhesh për të formuar një grup. Çdo pin është një imazh individual që dikush tjetër ka ngarkuar.

Kur shihni një imazh të shfaqet në Furnizimin e Home ose shiritin e kërkimit dhe dëshironi ta ruani atë në tabelën tuaj, ta bësh këtë është e thjeshtë.

Xem thêm :   Vẻ đẹp của thành phố điện biên phủ, hướng dẫn du lịch điện biên tự túc từ a

Për të kursyer baterinë, klikoni mbi imazhin, më pas klikoni butonin në këndin e sipërm djathtas të pamjes paraprake të imazhit, i cili thotë Ruaj. Do t’ju kërkohet të ruani imazhin në një nga tabelat tuaja.

Bordi

Bordet janë aspekti tjetër i rëndësishëm i pinterest. Tabela është një vend ku ju mund të ruani kunjat individuale, për qëllime të privatësisë ose për t’i ndarë ato me të tjerët.

Për të krijuar një tabelë, klikoni emrin tuaj të përdoruesit në këndin e sipërm djathtas të ekranit, pranë butonit “Në vijim”.

Kur të shkoni në faqen e profilit tuaj, klikoni + dhe zgjidhni Bordet.

Ju mund të krijoni një tabelë për një temë ose qëllim të caktuar, ta bëni atë private ose publike.

Profili

profilin pinterest

Pjesa më e rëndësishme e Pinterest është seksioni i profilit. Këtu kushdo që klikon mbi emrin tuaj mund të shohë tabelën tuaj publike, foton e profilit dhe lidhjet. Ata gjithashtu mund të dinë numrin total të njerëzve që ju ndjekin dhe numrin e njerëzve që po ndiqni.

Duhet të theksohet se numri i ndjekësve dhe ndjekësve mund të ndryshojë ndjeshëm për çdo përdorues, pasi njerëzit përdorin Pinterest për interesa personale ose si rrjet social.

Për shembull, për njerëzit që përdorin Pinterest për qëllime private, ata mund të ruajnë vetëm disa tabela që lidhen me interesat, gjendjet shpirtërore dhe idetë bazë.

Pinterest-i është i dashur për çfarë arsye?

 • Rrjeti social Pinterest është i përshtatshëm dhe shumë i thjeshtë, çdokush mund të hyjë dhe përdorë shpejt. Ndarja e imazheve është e lehtë duke bërë foto direkt ose duke ngarkuar foto në faqen kryesore të Pinterest.
 • Është adresa ideale ku gjeni imazhe të bukura, të pëlqyera nga shumë njerëz. Kërkimi i imazheve nga Pinterest e bën të lehtë për ju që të zgjidhni imazhet që ju pëlqejnë më shumë.
 • Aftësia e Pinterest për t’u lidhur me rrjete të tjera sociale si facebook, twitter është shumë e mirë. Prandaj, kur ndani imazhe në rrjetin social Pinterest, mund të ndani njëkohësisht në shumë rrjete të tjera sociale. Prezantimi i produkteve, promovimi i markave, shitja online bëhet më e lehtë dhe më e përshtatshme përmes Pinterest.
 • Popullariteti falë aftësisë për t’u përdorur në të gjithë shfletuesit e njohur sot. Mund të përdorni aplikacione që mbështesin ngjitjen e fotografive me një klik shumë shpejt.
 • Për ata që kuptojnë SEO, kanë nevojë për biznes, ky është një treg tërheqës dhe ideal.

Si të tërheqni trafikun nga Pinterest?

E keni pyetur ndonjëherë veten se për çfarë përdoret aplikacioni pinterest?

Jo vetëm që një rrjet social për ndarjen e fotografive është i popullarizuar për shumicën e grave, Pinterest është gjithashtu një kanal jashtëzakonisht efektiv i marketingut në internet, përveç platformave të tjera kryesore të rrjeteve sociale, si Facebook ose Instagram. Ju ndoshta po pyesni veten se si përdoruesit e Pinterest mund të shohin atë që postoni dhe si të drejtojnë trafikun nga Pinterest në faqen tuaj të internetit, blogun ose platformën tjetër.

Këtu, unë do të jap një shembull specifik kur ngarkoni një imazh në Pinterest.

Së pari, në profilin e llogarisë do të shihni seksionin Pin, klikoni në shenjën plus siç tregohet në foto për të ngarkuar imazhin që dëshironi.

trafiku nga Pinterest

Zgjidhni seksionin Pajisja juaj për të shkarkuar foto nga kompjuteri juaj.

Më pas zgjidhni Ngarko imazhin për të ngarkuar foton tuaj dhe klikoni Vazhdo për të vazhduar. Imazhi do të shfaqet si më poshtë:

Për çfarë përdoret pinterest?

Këtu, ju do të zgjidhni seksionin Tabela që përputhet me përmbajtjen që postoni. Më pas kthehuni te seksioni Pin dhe klikoni mbi imazhin që sapo keni postuar për të shtuar një përshkrim, hashtags dhe lidhje me faqen e internetit ose blogun që dëshironi. Kjo është mënyra se si mund të drejtoni trafikun nga Pinterest në faqen tuaj të internetit, blogun ose platformat e tjera të mediave sociale.

Ju gjithashtu mund të shtoni një lidhje direkt në përshkrimin e postimit tuaj. Kjo është ajo, ju keni postimin e plotë në Pinterest. Por në mënyrë që përdoruesit e tjerë në Pinterest të shohin atë që postoni, ju duhet të bëni optimizimin e motorëve të kërkimit në Pinterest (kjo është e ngjashme me SEO për Google), unë e quaj SEO për Pinterest.

Për shembull, përdoruesit do të kërkojnë imazhet ose përmbajtjen që dëshirojnë në shiritin e kërkimit të Pinterest përmes fjalëve kyçe.

Më sipër janë rezultatet e kërkimit që përdoruesit do të shfaqin në krye dhe shpesh përdoruesit janë të interesuar vetëm për rezultatet që gjejnë në krye. Pra, nëse doni të tërheqni shumë trafik nga Pinterest, postimet tuaja duhet të shfaqen gjithashtu në krye të rezultateve të kërkimit, kështu që puna që duhet të bëni është të optimizoni SEO për postimet tuaja. . Për këtë pjesë do të flas më në detaje së shpejti.

Xem thêm :   ấn độ thời phong kiến, giải vở bài tập lịch sử 7 hay nhất

10 këshilla efektive të Pinterest SEO për të tërhequr trafik të madh

Shkruani një përshkrim tërheqës, tërheqës për Pin

Mos e etiketoni përshkrimin tuaj me një mori fjalësh të njohura, kërkoni fjalë kyçe të veçanta që janë të lidhura ngushtë me fjalë kyçe të njohura, më pak konkurruese. Një përshkrim i mirë i ndihmon kunjat tuaja të duken më të njohura dhe kjo mund të përmirësojë renditjen e SEO të kunjave tuaja.

Tregojuni Pinners për pinin tuaj, ku është i lidhur dhe përfshini një thirrje të fuqishme për veprim.

Përdorni kunjat e pasura për llogaritë e biznesit

Kunjat e pasura dhe tërheqëse janë në thelb kunja me më shumë detaje dhe ky detaj shtesë mund të përmirësojë renditjen e renditjes. Ekzistojnë 4 lloje Rich Pin: produkt, aplikim, recetë dhe artikull.

 • Kunjat e produkteve: Për çdo shitës me pakicë në internet, produktet e fiksimit e bëjnë më të lehtë për klientët tuaj blerjen përmes Pinterest. Vendosni një recetë për një produkt që përfshin çmimin në kohë reale, disponueshmërinë dhe informacionin për origjinën e produktit tuaj.
 • Kunjat e recetave: Kunjat e recetave për receta janë perfekte për bizneset e ushqimit ose gatimit. Kunjat e recetave do të ofrojnë fotografi të përbërësve të recetës, kohët e gatimit dhe servirjet tuaja në një postim!
 • Pincat e postimeve: Për botuesit ose blogerët në internet, Rich Pins mund t’ua lehtësojë ndjekësve tuaj ruajtjen dhe ndarjen e postimeve tuaja që u interesojnë. Çdo Pin Postimi duhet të shënojë titullin, autorin dhe përshkrimin poshtë imazhit të Pinit.
 • Pincat e aplikacioneve: Këto kunja janë të shkëlqyera nëse keni një aplikacion për biznesin tuaj dhe dëshironi të arrini një audiencë të re në Pinterest. Pint e aplikacioneve kanë në dispozicion një “buton instalimi” në mënyrë që përdoruesit të mund të shkarkojnë aplikacionin tuaj pa u larguar nga Pinterest!

Gjuajtja me raportin optimal

Pinners ka kaluar në celular: 85% e kërkimeve në Pinterest ndodhin në pajisje inteligjente. Kjo do të thotë që kunjat me imazhe vertikale kanë tendencë të performojnë më mirë dhe më mirë se imazhet katrore ose peizazhore. Raporti optimal i pamjes SEO është 2:3 (600 piksel i gjerë: 900 piksele i lartë).

Optimizoni bordet tuaja Pinterest

Ashtu si me kunjat, emrat dhe përshkrimet e bordeve cilësore do të përmirësojnë gjithashtu performancën e SEO.

Mos harroni të zgjidhni seksionin e kategorisë së tabelës me përshkrimin më të saktë

Po ashtu edhe profili juaj. Sigurohuni që keni një emër përdoruesi të përshtatshëm për SEO, plotësoni seksionin “Rreth jush” dhe ngarkoni një foto profili.

Ruani kunjat në bordet përkatëse

Konsistenca në pinterest është shumë efektive. Pasi të krijoni një pin, bordi i parë që keni gozhduar do të shoqërohet gjithashtu me të. Pra, sa më shumë që një pin t’i përshtatet tabelës, aq më shumë ka gjasa që të renditet mirë.

Pretendoni faqen tuaj

Pinterest favorizon kunjat e krijuara nga pronarët e faqes përkatëse. Për të lidhur faqen tuaj me përmbajtjen tuaj, duhet të pretendoni faqen tuaj. Një avantazh i shtuar është se pasi të pretendoni faqen tuaj, do të jeni në gjendje të zhbllokoni analitikën shtesë të Pinterest dhe performancën e përmbajtjes së faqes.

Krijoni përmbajtje të re nga faqja juaj e internetit

Për shkak se Pinterest i jep përparësi pineve të krijuara nga pronarët e faqeve të internetit, ju mund të krijoni përmbajtje nga faqja juaj. Përpara se ta bëni këtë, mund të kontrolloni se çfarë kanë gozhduar njerëzit nga faqja juaj duke shtypur https://www.pinterest.ca/source/[yoursite] në shfletuesin tuaj.

Shmangni përmbajtjen e kopjuar

Pinterest ose ndonjë rrjet social ka prioritet shfaqjen e përmbajtjeve të reja, duke shmangur dublikimet për të mos shkaktuar mërzitje për përdoruesit.

Përfshini fjalë kyçe në tabelën tuaj

Përdorni fjalë kyçe të mira dhe të synuara për të dhënë emrat, përshkrimet dhe kategoritë e tabelave.

Ju gjithashtu mund të shtoni fjalë kyçe në profilin tuaj për sa kohë që ka kuptim ta bëni këtë.

Përdorni fjalë kyçe si hashtags

Nëse Pinners janë duke kërkuar për këto fjalë kyçe me një shpejtësi të lartë, atëherë ka një shans të mirë që etiketat e ngjashme me hashtags të ndiqen gjithashtu nga shumë Pinner.

Shpresoj se ky artikull ju ka ndihmuar për të kuptuar më mirë Çfarë është Pinterest? dhe si ta përdorni këtë imazh në rrjetin social. Nëse keni ndonjë pyetje se si të përdorni Pinterest, na lini një pyetje në komente!

Xem trực tiếp bóng đá Cakhia TV cảm ơn bạn đã đọc hết bài viết Pinterest là gì? Cách sử dụng mạng xã hội hình ảnh Pinterest . Chúc bạn có một ngày vui vẻ !

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *