Rate this post

MasterCard është një nga kartat më të përdorura sot me shumë përfitime të jashtëzakonshme. Pra, çfarë është një kartë MasterCard, çfarë lloje kartash ekzistojnë, si ta hapni dhe përdorni kartën? Nëse keni edhe ju të njëjtat pyetje më lart, mos e injoroni artikullin tonë më poshtë.

Çfarë është një Mastercard?

MasterCard është në fakt një kartë pagese ndërkombëtare e lëshuar nga kompania shumëkombëshe MasterCard Worldwide, me qendër në Purchase, Nju Jork, SHBA. Kjo kartë është e lidhur me shumë banka dhe është pranuar për pagesë në më shumë se 200 vende të botës, kështu që ju mund ta përdorni këtë kartë për të paguar të gjitha transaksionet brenda dhe jashtë vendit. Kjo është edhe arsyeja që po bëhet një gjë e domosdoshme nëse shkojmë në një udhëtim pune ose udhëtojmë jashtë vendit.

cfare eshte mastercard?
MasterCard është një kartë pagese ndërkombëtare

Jo vetëm që ka veçorinë e pagesës kur porositni online, duke paguar direkt në dyqane, por kartat Mastercard mund të bëjnë tërheqje edhe në ATM me logon e Mastercard. Tani ju duhet vetëm të vendosni kodin PIN dhe më pas të vazhdoni me transaksionin si një kartë e zakonshme ATM. Falë kësaj, kur duhet të dilni, nuk keni nevojë të mbani shumë para në vete.

Për ta dalluar atë nga kartat e tjera të pagesave ndërkombëtare, Mastercard është stampuar qartë me logon “Mastercard” në sipërfaqen e secilës kartë.

Klasifikimi i kartave Mastercard në Vietnam

Aktualisht, në Vietnam, bankat ofrojnë 3 lloje të kartave Mastercard për të përmbushur shumë audienca:

Mastercard debit – Kartë debiti

Karta e debitit MasterCard është një kartë me parapagesë. Konkretisht, do t’ju duhet të ngarkoni paraprakisht para brenda kartës, duke e përdorur sa më shumë që të jetë e mundur. Përveç kësaj, kjo kartë mund të lidhet edhe me bankën, më pas shuma që bëni transaksione do të zbritet direkt nga llogaria juaj bankare.

Krediti Mastercard – Kartë krediti

Ndryshe nga një kartë debiti, një kartë krediti është një kartë pagese që paguan fillimisht dhe paguan më vonë. Konkretisht, përdoruesit nuk do të kenë nevojë të paguajnë para në dorë ose të ngarkojnë para në kartë fillimisht, por banka do të avancojë transaksionin dhe më vonë mbajtësi i kartës do të duhet ta kthejë atë shumë në bankë përpara datës së skadimit të pagesës.

Aktualisht, shumica e bankave vietnameze i lejojnë mbajtësit e kartelave të rimbursojnë paratë brenda 45 ditëve (duke llogaritur nga data e mbylljes së deklaratës) pa interes. Por nëse pas 45 ditësh, mbajtësi i kartës nuk ka rimbursuar, banka do të ngarkojë interesin për borxhin.

Një tjetër ndryshim midis kartave të debitit dhe kreditit është se kartat e kreditit nuk janë të lidhura me një llogari depozite. Prandaj, llogaria bankare e mbajtësit të kartës nuk zbritet pas çdo pagese ose tërheqjeje parash.

Aktualisht, kartat e kreditit Mastercard klasifikohen gjithashtu në klasa të ndryshme të kartave si: kartë standarde (kjo është karta më e ulët), ari (ari), platini (platin) … Në varësi të rangut të kartës, mbajtësi i kartës do të marrë përfitime. stimuj të ndryshëm, shërbime me ulje…

Mastercard me parapagesë – Kartë me parapagesë

Mastercard me parapagesë – një kartë me parapagesë është e ngjashme me një kartë debiti, mund ta përdorni aq sa e rimbushni

Mastercard me parapagesë gjithashtu ka të njëjtat veçori të tërheqjes, pagesës dhe transferimit si dy llojet e mësipërme, megjithatë, mbajtësit e kartës me parapagesë nuk do të kenë nevojë të hapin një llogari bankare, por mund të hapin disa karta primare dhe dytësore në të njëjtën kohë, por ju duhet Vini re se me parapagesë kartat janë të kufizuara për tërheqje dhe transferta për të shmangur transaksionet mashtruese.

Të mirat dhe të këqijat e Mastercard

Arsyeja pse Mastercard është një nga kartat më të përdorura sot është sepse përdorimi i kësaj karte sjell shumë përfitime për përdoruesit:

Avantazhi

 • Kur zotëroni një MasterCard krediti, prapë mund të blini kasavë edhe nëse nuk keni para në dorë. Sidoqoftë, duhet të paguani në kohë për të mos ju ngarkuar interes shtesë
 • Zotërimi i kartave MasterCard do t’i ndihmojë mbajtësit e kartave të gëzojnë shumë stimuj tërheqës.
 • Kur përdorni një mastercard, nuk keni nevojë të mbani një sasi të madhe parash, duke minimizuar kështu situatën e vjedhjes, rënies, ..
 • Aktualisht, Mastercard mund të përdoret dhe paguhet në më shumë se 200 vende, kështu që nëse udhëtoni jashtë vendit, nuk keni nevojë të ndryshoni valutë para se të shkoni.
Mastercard ka shumë përfitime tërheqëse
Mastercard mund të përdoret në shumë vende me shumë stimuj tërheqës
 • Në rast se nuk ju humbet telefoni ose humbni kartën tuaj, nuk keni nevojë të shqetësoheni, thjesht njoftoni bankën tuaj dhe bllokoni llogarinë tuaj për të parandaluar transaksionet e padëshiruara.

Defekt

Megjithëse përdorimi i Mastercard ka shumë përfitime, ka ende disa disavantazhe si:

 • Duke qenë se Mastercard Credit (kartë krediti) është një kartë pas pagesës, ju duhet të keni dëshmi të financave dhe të ardhurave tuaja si dhe dokumente shtesë që kërkohen nga banka për të hapur kartën.
 • Në rast se shpenzoni shumë ose nuk menaxhoni shpenzimet tuaja, ka shumë gjasa të hasni në borxhe të papritura të kredisë së jashtme. Përveç kësaj, nëse nuk paguani në kohë, banka do të llogarisë interesin, gjë që do të ndikojë edhe më shumë në financat tuaja personale.
 • Kur përdorni një Mastercard për të tërhequr para në një ATM, duhet të zgjidhni të njëjtin ATM me të njëjtën bankë, sepse nëse tërheqni para nga një bankë tjetër, shumica e bankave ngarkojnë një tarifë prej 4%, të paktën 50,000 VND.
 • Kur kryeni një transaksion në vend që të vendosni një PIN si kartat normale, pronarët e MasterCard duhet vetëm të nënshkruajnë faturën, kështu që nëse nuk siguroni dixhitalin e printuar në kartë, emrin e mbajtësit të kartës, datën e skadencës dhe numrin CVC në pjesën e pasme të kartës. kartë, mund t’ju duhet të “shlyeni borxhin” në emër të atij personi tjetër.

Si të bëni një Mastercard

Aktualisht, për të hapur një kartë Mastercard, mund ta bëni atë në dy mënyra:

Sipas metodës tradicionale

bëj mastercard
Klientët mund të shkojnë drejtpërdrejt në zyrat e transaksioneve të bankës për të hapur një kartë

Për çdo lloj karte, do të ndiqen hapa të ndryshëm. Detaje:

– Për hapjen e një karte debiti Mastercard ose një karte me parapagesë Mastercard

 • Hapi 1: Ju sjellni kartën tuaj të identitetit ose identifikimin e shtetasit në zyrat e transaksionit të bankës që dëshironi të hapni një kartë.
 • Hapi 2: Plotësoni të gjitha informacionet në formularin e regjistrimit të disponueshëm sipas udhëzimeve.
 • Hapi 3: Konsulentët do të kontrollojnë informacionin dhe do të hapin kartën sipas informacionit që keni deklaruar
 • Hapi 4: Pas rreth 1 jave, subjekti kthehet në bankë për të marrë kartën dhe PIN-in.

– Kartë krediti Mastercard

 • Hapi 1: Përgatitni aplikacionin tuaj

Ndryshe nga një kartë debiti, procesi i hapjes së një karte krediti do të jetë më i vështirë. Për të hapur një kartë, përdoruesit duhet të përgatisin një profil të plotë duke përfshirë:

+ Profili personal

+ Kopje e letërnjoftimit/pasaportës së vlefshme të mbajtësit të kartës.

+ Kopje e vendbanimit të përhershëm.

Dokumentet financiare:

+ Një kopje e kontratës së punës me kompaninë ku punoni

+ Faturën e energjisë elektrike, ujit, TV kabllor, internetit për 1 muajin e fundit.

+ Pasqyra e llogarisë: paga e 3 muajve të fundit.

 • Hapi 2: Dokumentet i sillni në zyrën e transaksionit të bankës që dëshironi të hapni një kartë
 • Hapi 3: Plotësoni informacionin dhe formularin e aplikimit sipas udhëzimeve të konsulentit të bankës
 • Hapi 4: Pas 10-15 ditësh, subjekti shkon në bankë për të marrë një kartë krediti.

Metoda 2: Regjistrohu online

Përveç metodës tradicionale për të shkuar drejtpërdrejt në sportelet e transaksioneve të bankës për të hapur një kartë, ju mund të aplikoni edhe për një kartë krediti online në vetëm 5 minuta.

Megjithatë, formulari i regjistrimit në internet është ende i zbatueshëm vetëm për klientët që bëjnë karta krediti.

Aktualisht, një sërë bankash kryesore janë dhe e kanë zbatuar këtë formë, si vietcombank, VPBank, BIDV, etj. Me operacione të thjeshta si:

 • Hapi 1: Shkoni në faqen e internetit të bankës dhe lundroni në seksionin për të hapur një Mastercard
 • Hapi 2: Klikoni dhe regjistrohuni për të plotësuar informacionin
 • Hapi 3: Ngarkoni profilin tuaj
 • Hapi 4: Pas rreth 10-15 ditësh nga data e përfundimit të procedurës, karta juaj do të lëshohet me sukses, banka do t’ju njoftojë për marrjen e kartës.

Udhëzime për përdorimin e Mastercard

Udhëzime se si të tërhiqni para

Procesi i tërheqjes së Mastercard është i ngjashëm me atë që do të bënit me një kartë të zakonshme ATM:

 • Hapi 1: Vendosni kartën në ATM (duhet të zgjidhni ATM me të njëjtën bankë dhe të lejoni tërheqjen nga Mastercard
 • Hapi 2: Zgjidhni gjuhën është anglisht ose vietnamez
 • Hapi 3: Futni PIN dhe shtypni “Enter” (nuk duhet të zbulojë kodin PIN)
 • Hapi 4: Zgjidhni metodën e transaksionit si “Tërheqje”
 • Hapi 5: Zgjidhni dhe futni shumën për të tërhequr
 • Hapi 6: Merreni kartën në slotin e pagesës me kartë. Pas rreth 2-3 sekondash, merrni para dhe merrni fatura.
Tërheqje nga ATM Mastercard
Procesi i tërheqjes së parave në një ATM

Si të paguani

Përdorimi i kartave të kreditit dhe debitit Mastercard për pagesa është gjithashtu mjaft i thjeshtë. Mbajtësit e kartës duhet vetëm të ndjekin hapat e mëposhtëm:

– Pagesa online:

 • Zgjedhja e produktit
 • Plotësoni informacionin e kartës
 • Klikoni në butonin e pagesës me kartë.

– Paguani direkt në pikat e blerjeve duke përdorur makineritë e kartave (makinat POS)

Makina rrëshqitëse e kartës është një pajisje që i ndihmon klientët të kryejnë pagesën e faturave me kartë bankare lehtësisht dhe shpejt. Aktualisht, kjo lloj pajisje po bëhet gjithnjë e më e popullarizuar në shumë dyqane

paguaj me kartë master
Si të bëni një pagesë me një MasterCard

Duke bërë:

 • Stafi i kërkuar do të kryejë identifikimin e llojit të kartës së klientit si kartë çipi ose kartë magnetike.
 • Në rastin e një karte çipi, futeni kartën në folenë e lexuesit të kartave dhe përballeni me çipin lart, mbajeni drejt dhe futeni pjesën me fytyrën e çipit për ta rrëshqitur.
 • Nëse karta magnetike ka një vijë të gjatë të zezë në pjesën e pasme të kartës, karta do të rrëshqitet në drejtim nga fillimi në fund të folesë së lexuesit të kartës.
 • Në ekranin POS do të shfaqet emri i mbajtësit të kartës, stafi do të fusë shumën për të paguar
 • Mbajtësi i kartës fut kodin PIN (nëse kërkohet nga karta e mysafirit).
 • Fatura e konfirmimit printohet menjëherë, mbajtësi i kartës do të duhet të nënshkruajë faturën për të përfunduar procesin e pagesës.

Në cilën bankë duhet të regjistrohem për të hapur një kartë Mastercard?

Sot në Vietnam, ka shumë banka që hapin karta MasterCard me shumë stimuj të ndryshëm, më të spikaturat prej të cilave janë tre bankat e mëdha të Vietnamit, BIDV, Vietcombank dhe VPBank. Pra, cila bankë është më e mira për t’u regjistruar për një kartë Mastercard?

Sipas hulumtimit tonë, secila bankë ka stimuj të ndryshëm, si p.sh.

Banka Vietcombank

Një kartë debiti ndërkombëtare ka një limit shpenzimi ditor deri në 50 milionë VND, një kufi transferimi prej 70 milionë VND/ditë dhe shuma maksimale e tërheqjes në ditë është 20 milionë.

Për kartat e kreditit Gold, kufiri i kredisë është nga 50 në 300 milion VND, shuma e lejuar për të shpenzuar nuk është më shumë se 30 milion VND/ditë; Shuma maksimale e parave të gatshme për tërheqje është 15 milionë në ditë.

+ Me kartën standarde: kufiri nga 5 milion në 50 milion VND, shuma maksimale e përdorimit është 10 milion VND / ditë, tërheqja e parave të gatshme është 5 milion VND / ditë.

Tarifa minimale vjetore e mirëmbajtjes është 200,000 VND/vit

Periudha pa interes deri në 45 ditë. Nëse është e vonuar, paguani një pjesë të bilancit të papaguar 20% të shumës totale të përdorur.

Vietcombank ka një rrjet të gjerë degësh, kështu që përdoruesit mund të gjejnë lehtësisht mbështetje nëse hasin probleme të papritura

mastercard vietcombank
MasterCard i Vietcombank

Banka BIDV

Tarifa minimale e mirëmbajtjes së rregullt është 300,000 VND/vit

Klientët besnikë do të mund të marrin pjesë në program për të grumbulluar pikë shpërblimi me normë të lartë kthimi parash

Mbajtësit e kartave MasterCard Vietravel do të gëzojnë stimujt e mëposhtëm:

 • 1 muaj shërbim njoftimi falas me SMS për ndryshimet e gjendjes së llogarisë së pagesës
 • Internet Banking Falas – Shërbimi Mobile Banking për vitin e parë
 • Përdorni SMS Token falas

VP Bank

Kartë debiti me limit deri në 1 miliard VND, pa interes deri në 45 ditë

Klientët do të jenë në gjendje të hapin një kartë falas dhe tarifa e rregullt e mirëmbajtjes është të paktën 150,000 VND/vit

Përveç kësaj, ka shumë përfitime të tilla si:

 • Zbritje deri në 50% kur blini, shikoni filma, konsumoni…
 • Fitoni pikë për të shlyer dhuratat
 • Rimbursimet për shpenzimet
 • Aplikoni ofertën e blerjes me këste 0%.
 • Lëshoni 3 karta shtesë
 • Përdorimi i bankingut në internet është plotësisht falas
kartën master të bankës vp
Stimujt kur përdorni MasterCard të VPbank,

Me ndarjen e mësipërme, zgjedhja se cila bankë do të hapë një mastercard varet nga nevojat dhe “preferencat” e çdo klienti.

Shpresojmë që informacioni që ndajmë në artikullin e mëposhtëm ju ka ndihmuar të kuptoni MasterCard Cilat janë përfitimet e përdorimit të një mastercard? Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi komentoni më poshtë, ne do t’ju përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur.

Xem trực tiếp bóng đá Cakhia TV cảm ơn bạn đã đọc hết bài viết Thẻ Mastercard là gì? Hướng dẫn làm thẻ mastercard và sử dụng . Chúc bạn có một ngày vui vẻ !

Xem thêm :   4056 là gì? Thông điệp bất ngờ từ con số 4056

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *