Rate this post

Sipas kalendarit hënor, ka ditë si 1 dhe 15 e çdo muaji (dita e hënës së plotë), vietnamezët kanë zakon të adhurojnë paraardhësit për t’u lutur për paqe dhe lumturi për familjen. Përveç përgatitjes së ofertave adekuate, është i domosdoshëm një zotim dinjitoz për t’u respektuar paraardhësve. Megjithatë, jo të gjithë e dinë se si të luten siç duhet. Le të shohim betimet më të mira në ditën e parë të hënës së plotë në artikullin e mëposhtëm.
Shiko me shume
    • Çfarë bën piramida e lëndëve ushqyese? Piramida e të ushqyerit për të gjitha moshat
    • Cila është dita e hënës së plotë të korrikut? Betimet më të mira të hënës së plotë në korrik
Betohet në datën 1, ditën më të përsosur të hënës së plotë
Betohet në datën 1, ditën më të përsosur të hënës së plotë

Betohet në datën 1 të çdo muaji

Oferta në ditën e parë të muajit është një ceremoni e rëndësishme e shumë familjeve vietnameze për t’u lutur për një muaj të ri paqësor dhe të favorshëm. Këtu është dita e parë (e parë) e adhurimit që duhet ta përdorni kur u bëni oferta në ditën e parë të muajit paraardhësve tuaj dhe perëndive të familjes.

Betohet në datën 1 të çdo muaji
Betohet në datën 1 të çdo muaji

Oferta me 1 Janar

Ceremonia e adhurimit në ditën e parë (festival Soc) është zakonisht një ceremoni vegjetariane: temjan, lule, fruta, arrë betel, areca dhe monedha ari. Përveç ceremonisë vegjetariane, familja juaj mund të ofrojë edhe një ceremoni të kripur në këtë ditë, duke përfshirë: verë, pulë të zier dhe gjellë të shijshme.

Blerja e një ceremonie në ditën e parë ka të bëjë kryesisht me kryerjen e homazheve, oferta mund të jetë shumë e thjeshtë:

– 1 kavanoz verë

– 1 vazo me lule të freskëta

– 1 pjatë me fruta të freskëta

– 1 gotë ujë

– Betel dhe areca

Ese mbi prejardhjen në datën 1 të çdo muaji

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Përkuluni para nëntë drejtimeve të qiellit, Budave të dhjetë drejtimeve, Budave të dhjetë drejtimeve.

Përkuluni me respekt Hoang Thien Hau Tho-s, perëndive dhe perëndeshave.

C0n i përulet me respekt z. Ban Canh Thanh Hoang, z. Pronarët vendas, Z. Ban Gia Tao Quan dhe perënditë e tjera të Diellit.

C0n i përulet me respekt paraardhësve, Hien Khai, Hien Ty dhe Huong Linh (nëse prindërit e tyre jetojnë, ata duhet të zëvendësohen nga To Trieu, To Ty).

Emri i pronarit (ata) është:… Jeton në:… komunë… rreth… krahinë.

Sot është dita e 1 e muajit…., falë hirit të qiellit dhe tokës, perënditë e nderuara, paraardhësit e ishullit, blenë me sinqeritet disa gjëra të vogla, temjan, lule, çaj dhe fruta dhe ndezën shkopinj temjan. me respekt.paraqitur para aktgjykimit.

Ftojmë përzemërsisht: Skenën e Perandorit të Mbretërve të Mëdhenj, Shpirtit Indigjen të Tokës së Tokës, Mjeshtrit Ban Gia Tao Quan, Pesë Drejtimet, Vajzën e Dragoit, Zotin Tai.

Hiri i Zotit le të vijë përpara gjykimit, të na dëshmojë sinqerisht për të shijuar dhuratat.

Ftojmë me respekt paraardhësit, stërgjyshërit, stërgjyshërit e të parëve të tyre, …, duke u përkulur për t’u mëshiruar nipërve të shenjtë që të shfaqen, të dëshmojnë sinqeritetin, të shijojnë dhuratat.

C0n Besnik fton sërish ish-pronarët dhe post-pronarët të jetojnë në këtë shtëpi, të bashkëfinancuar me para, bashkëhibride, bekojeni familjen tonë të jetë gjithmonë e shëndetshme, gjithë paqe, të gjitha të mirat, mbarësi biznesi, begati, harmoni familjare.

Ne adhurojmë me sinqeritet, përpara oborrit të adhurimit, përkulemi për të kërkuar ndihmë dhe mirëmbajtje.

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Betohet për gongun e tokës më 1

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

c0n përkuluni para nëntë drejtimeve të qiellit, Budave të dhjetë drejtimeve, Budave të dhjetë drejtimeve.

Përkuluni me respekt për Hoang Thien, perënditë dhe perëndeshat Hau Tho.

c0n i përulet zotit Dong Than Quan.

c0n përkulet me respekt para jush, toka e Long Mach.

c0n përkulet me respekt ndaj Pesë Drejtimeve, Pesë Tokave dhe Zotit të Bekuar të Virtytit Diell.

c0n ju përulet me respekt, ish-pronar i tokës, zoti i pasurisë.

c0n përkulet para perëndive që qeverisin në këtë zonë.

Emri i pronarit(ve) c0n është:…

c0n sexhde shpirtit të tokës, numri i shtëpisë… rrugë… lagje… lagje… qytet…

Sot është dita e 1 e muajit…… Kalendari hënor, besimtarët përgatisin me besnikëri lule, blatime, dorëzonjë dhe çaj frutash për të djegur shkopinj temjan për t’i ofruar para oborrit.

Ftojmë sinqerisht: Z. Kim Nien i cili është në krye të Thai Tue Chi Duc Ton Than, z. Ban Canh Thanh Thanh Thanh Perandori i Mbretërve të Mëdhenj, Zoti Phuc Duc Chinh, Z. Long Mac Ton Than, Z. Ban Gia Tho Dia, Z. Dong Tru Tu Tu Manh Zotat e Zotit, Ngu Phuong, Ngu Tho dhe Zotat e Diellit qeverisin këtë zonë.

Lutem që ata të dëgjojnë lutjen e besimtarëve që vijnë përpara gjykimit, të dëshmojnë sinqeritetin e tyre, të gëzojnë dhuratat dhe të mbrojnë besimtarët, të gjithë familjen e tyre, paqen dhe begatinë. Njerëzit janë në paqe, pasuria u shtohet, zemrat e tyre janë të hapura, nevojat e tyre plotësohen, dëshirat e tyre janë të plota.

Ne adhurojmë me sinqeritet, përpara oborrit të adhurimit, përkulemi për të kërkuar ndihmë dhe mirëmbajtje.

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Shikoni videon e betimit të parë

Betohet në ditën e hënës së plotë të muajit

Sipas zakonit, çdo muaj në ditën e 15-të të muajit të 15-të hënor, vietnamezët adhurojnë paraardhësit e tyre. Prandaj, çdo muaj në datën 15 (Hëna e Plotë) të çdo muaji, të gjitha familjet vietnameze djegin temjan dhe u dërgojnë lutjet e tyre paraardhësve të tyre dhe paraardhësve të vdekur. Kjo është një mënyrë për të ndihmuar të përcjellë respektin dhe dëshirat e djalit të gjallë tek i ndjeri.

Betimi për ditën e hënës së plotë
Betimi për ditën e hënës së plotë

Cilat janë ofertat për hënën e plotë (15 mujore)?

Për të përgatitur ofertat e Ofertës së Hënës së Plotë, familja juaj duhet të përgatisë:

* Oferta vegjetariane:

+ Parfum

+ Lule

+ Arrë betel

+ Verë e bardhë

+ Ujë i bardhë

+ Fruta, ëmbëlsira: Në varësi të ofertës, mund të jenë mollë, shalqinj, banane, kuti ëmbëlsirash.

+ Vodafone: Është e lehtë të blesh letra votive në dyqanet që shesin letra votive në kombinime, thjesht thuaj që adhuron hënën e plotë ose adhuron një zanë ose perëndi të fatit dhe shitësi do të zgjedhë votën e duhur që të nevojitet

* Ofertat e kripura:

+ Parfum

+ Lule

+ Arrë betel

+ Verë e bardhë

+ Ujë i bardhë

+ Mish i zier: Mish derri, pule…

+ Pjata të tjera të shijshme.

+ kodi votive

Lutjet për ditën e hënës së plotë të muajit

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

– Përkuluni nëntë drejtimeve të Parajsës dhe dhjetë drejtimeve të Budave.

– Me respekt, për Hoang Thien Hau Tho, perënditë dhe perëndeshat.

– C0n i përulet me respekt zotit Dong Tru Tu, Zotit të Pallatit të Zotit, Pesë Drejtimet, Pesë Tokat dhe Phuc Duc Chinh Than.

– Përkulem para perëndive që sundojnë në këtë tokë.

– Pleqtë e Tang për Miliarderi, Ca0 Tang Për Ekzaminuesit

– Promovoni vëllezërit dhe motrat, si dhe shpirtrat vendas dhe të huaj.

Sot është data 15 e muajit…

C0n e kreditorit është ………………………

Jeton në adresën ……………………………………………………… me të gjithë familjen.

Rregulloni sinqerisht ofertat, lulet, çajin e frutave dhe disa dhurata të vogla për t’i ofruar dhe ekspozuar para gjykatës.

Ne ftojmë sinqerisht:

– Zotat sundojnë këtë vend.

– Fryma e të parëve në të dy anët e shtëpisë dhe jashtë

Të lutem ki mëshirë për besimtarët e mi

Krishtlindjet para gjykimit. Dëshmoni për sinqeritetin dhe shijoni dhuratën

Bekoni besimtarët tanë:

E gjithë familja është në paqe, gjithçka është e lumtur

Njerëzit që kanë fjalën paqe,

Tetë periudha paqeje dhe prosperiteti,

Pasuria është e bollshme, mendja është e hapur

Departamenti i Kërkesës do të përgjigjet, vullneti i zemrës.

Me zemër të sinqertë, c0n përkulet për të dëshmuar.

Kujdes!

Lutje Zotit të Pasurisë në Ditën e Hënës së Plotë

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

– Përkuluni para nëntë drejtimeve të Qiellit, Budave të dhjetë drejtimeve, Budave të dhjetë drejtimeve.

– I respektuar për zotin H0Hang Thien Hau Tho, perëndi dhe perëndesha.

– C0n me respekt i përulet zotit Dong Tru Tu të Pallatit të Zotit të Zotit.

– C0n përkulet para Zotit të pasurisë dhe parasë.

– Përkuluni me respekt perëndive, sundimtarëve të tokës në këtë tokë.

Kreditori është…… Me banim në……………….

Sot është dita…muaj…viti…

Unë jam i zoti i qytetit, bëj rregullime, lule, blatime, dorëzonjë, çaj e oferta të tjera dhe i prezantoj para gjykatës për të ftuar z.

I lutem Zotit të fatit të ketë mëshirë për zotërinë tim, të zbresë para gjyqit, të dëshmojë për respektin tim, të gëzojë ofertat për të mbështetur besimtarët tanë, të ketë shëndet të mirë, begati, begati, fe familjare. Mirëqenie, mendje dhe zemër të hapur , dëshira gjithëpërfshirëse, dëshira me gjithë zemër.

Ne adhurojmë me sinqeritet, përkulemi para gjykatës për të kërkuar ndihmë dhe mirëmbajtje.

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Lutja për Tokën në ditën e 15-të të muajit të 15-të hënor

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

(3 sexhde)

– Përkuluni para nëntë drejtimeve të Qiellit, Budave të dhjetë drejtimeve, Budave të dhjetë drejtimeve.

– C0n përkulet me respekt për Hoang Thien, Hau Tho dhe perënditë.

– C0n i përulet zotit Dong Than Quan

– C0n përulet me respekt para jush, vendlindja e Long Mach

– C0n përkulet me respekt ndaj Pesë Drejtimeve, Pesë Tokave dhe Zotit të Bekuar Një Diell

– C0n ju përulet me respekt, ish-pronar, zoti i pasurisë

– C0n përkulet para perëndive që qeverisin në këtë zonë.

Kreditori(ët) është: ………………………

Adresë: …………………….

Sot është dita … muaji … viti … besnikët riparojnë sinqerisht lulet dhe lulet, çajin dhe frutat e dorëzonjës dhe djegin shkopinjtë e temjanit për t’i ofruar para gjykatës. Ftojmë përzemërsisht: Z. Kim Nien i cili është në krye të Thai Tue Chi Duc Ton Than, z. Dong Tru Tu Mang Tao Phu Than Quan, z. Ban Canh Thanh Hoang Chu Dai Vuong, z. Ban Gia Tho Dia. Zoti i Long Mac Ton, perëndia i drejtë Phuc Duc, zoti Ngu Phuong, Ngu Tho dhe perëndi të tjera sundojnë në këtë zonë. Lutem që ta dëgjoni ftesën për të pasur mëshirë për zotërinë tim, i cili do të dalë para gjykatës, do të dëshmojë për sinqeritetin e tij, do t’i gëzojë dhuratat dhe do të mbrojë familjen e tij, paqen dhe prosperitetin. Njerëzit janë në paqe, pasuria u shtohet, zemrat e tyre janë të hapura, nevojat e tyre plotësohen, dëshirat e tyre janë të plota.

Ne adhurojmë me sinqeritet, përpara oborrit të adhurimit, përkulemi për të kërkuar ndihmë dhe mirëmbajtje.

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

(3 sexhde)

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

(3 sexhde)

Betohet për hënën e plotë në gusht

Në ditën e hënës së plotë të gushtit (e njohur edhe si Festivali i Mesit të Vjeshtës), shumë familje vietnameze përgatisin një ceremoni luksoze për të ofruar dhe kujtuar paraardhësit dhe paraardhësit e vdekur në familje.

Adhurimi i hënës së plotë në gusht (Festivali i mesit të vjeshtës)
Adhurimi i hënës së plotë në gusht (Festivali i mesit të vjeshtës)

Ofertat e hënës së plotë në gusht

Ashtu si ditët e tjera të hënës së plotë të vitit, në varësi të kushteve të çdo familjeje, përgatisni një tabaka të kripur dhurimi ose keni diçka për t’u ofruar paraardhësve, nuk ka nevojë të jetë e rëndë apo e rëndë.

Tabaka tipike për të adhuruar hënën e plotë në gusht është ëmbëlsira me fruta dhe fruta për fëmijët për të thyer festën dhe për të shijuar Festivalin e Mesit të Vjeshtës.

Tortat e shfaqura në tepsi janë zakonisht ëmbëlsira të pjekura, ëmbëlsira fleksibël, biskota, ëmbëlsira të bëra nga mielli i orizit me formën e të njëjtit c0n.

Përveç kësaj, tabaka c0n ka fruta tipike për vjeshtën si grejpfrut, mollë krem, banane të pjekura, vezë, etj. Shumë njerëz shpesh krasitin pomelos dhe shalqinj në formën e kafshëve me qëllim që të argëtojnë fëmijët. , krijojnë argëtim për fëmijët në tabaka për shikimin e hënës

Dritat dekorative të shfaqura me tabakanë e hënës përfshijnë dritat e yjeve, dritat e murgut, dritat tërheqëse ushtarake, dritat e lepurit… Përveç kësaj, hëna e plotë e gushtit është edhe koha kur nxënësit sapo kanë hyrë në vitin e ri shkollor, ndaj të parët c0n Gjithashtu lutem për një doktor letre me shpresën që fëmijët të vazhdojnë të studiojnë dhe të kalojnë.

Tabakaja e sotme ka shumë fruta, karamele, lodra që pëlqejnë fëmijët, ndaj nuk është e nevojshme ta vendosni në tabaka si tabakaja e të parëve, mjafton ta vendosni në një tavolinë të madhe.

Betohet për hënën e plotë në gusht

(Sipas librit Betime tradicionale vietnameze – Shtëpia Botuese Kulturë dhe Informacione)

Namo Amitabha Buddha (3 herë)

C0n përkulet para nëntë drejtimeve të qiellit, budave të dhjetë drejtimeve, budave të dhjetë drejtimeve.

C0n përkulet me respekt për Hoang Thien, Hau Tho dhe Zotat.

C0n i përulet me respekt z. Ban Canh Thanh Hoang, z. Toka amtare, z. Ban Gia Tao Quan dhe perëndi të tjera të Diellit.

C0n i përulet me respekt stërgjyshit të shkollës së mesme, dajës stërgjyshore, dajës, vëllait, hallës dhe motrës, mbiemrave të babait dhe të nënës.

Kreditori(ët) është… mosha… që jeton në…

Sot është dita e hënës së plotë të gushtit, në festën e mesvjeshtës, besnikët tanë blejnë me besnikëri ceremoninë, çaj, fruta, temjan, lule, shkopinj të lehtë temjan për t’i ofruar para oborrit.

Ne dëshirojmë t’ju ftojmë te Perandori, Perandori i Mbretërve të Mëdhenj, te Shpirti Indigjen i Tokës së Tokës, te Pesë Drejtimet, te Perandori i Zotave të Zotave, te Qarku i Dragoit, te Zoti i Pasuri. Lutuni që ata të vijnë para gjykimit, të dëshmojnë për sinqeritetin e tyre, të shijojnë dhuratat.

Ftojmë me respekt paraardhësit, paraardhësit, paraardhësit, paraardhësit etj., të luten për mëshirë për fëmijët dhe nipërit e shenjtë që të shfaqen, të dëshmojnë sinqeritetin, të shijojnë dhuratat.

Kreditori c0n fton sërish ish-pronarët dhe pas-pronarët të banojnë në këtë shtëpi, kjo tokë është e bashkëfinancuar dhe bashkëekzistuar. Na bekoftë me një trup të shëndetshëm, një jetë të qetë, katër stinë pa kufizime, tetë periudha lavdie dhe begatie.

Ne adhurojmë me sinqeritet, përpara oborrit të adhurimit, përkulemi për të kërkuar ndihmë dhe mirëmbajtje.

Namo Amitabha Buddha (3 herë)

Pra, artikulli ka përpiluar për ju betimet standarde më të sakta në ditën e 1 dhe të hënës së plotë. Në këto raste, familjet duhet të përgatisin mjaft oferta dhe këngë Betohet për hënën e plotë në ditën e parë të vitit me kujdes, saktësi për të treguar respekt për të parët me shpresën për të dëshmuar sinqeritetin dhe bekimin për të gjithë familjen për të qenë në paqe.

Xem trực tiếp bóng đá Cakhia TV cảm ơn bạn đã đọc hết bài viết Văn khấn mùng 1 (một), văn khấn ngày Rằm hàng tháng chuẩn nhất . Chúc bạn có một ngày vui vẻ !

Xem thêm :   Bài Toán Giải Bằng Hai Phép Tính Lớp 3, Bài Toán Giải Bằng Hai Bước Tính Lớp 3

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *