Rate this post

Betimet e Zotit të Pasurisë – Tho Dia (Tho Cong) përdoren shpesh nga familjet vietnameze në 1 dhe në mbrëmjen e ditës së hënës së plotë të çdo muaji, për t’u lutur për shëndet, paqe, fat dhe fat për anëtarët e familjes. Sidomos, për familjet që bëjnë biznes, ky është një rit i domosdoshëm për ta bërë biznesin të shkojë pa probleme dhe paratë vijnë si ujë. Le t’i referohemi artikujve të adhurimit të Zotit të pasurisë – Tho Dia (Tho Cong) dhe shënimeve mbi ofertat dhe ritualet për të ndjekur zakonet më tradicionale në artikullin vijues.
Shiko me shume
   • Betimet 1 (një) ditore, betimet më standarde mujore për hënën e plotë
   • Cila është dita e hënës së plotë të korrikut? Betimet më të mira të hënës së plotë në korrik
Betohet për Zotin e Pasurisë - Tho Dia (Tho Cong) tradicionale vietnameze
Betohet për Zotin e Pasurisë – Tho Dia (Tho Cong) tradicionale vietnameze

Betohet për Zotin e Pasurisë

Sipas të parëve, Zoti i Financave është perëndia që sjell para dhe fat në familje. Në veçanti, për bizneset dhe familjet tregtare, adhurimi i Zotit të Pasurisë është një gjë e domosdoshme për t’u lutur për një biznes të qetë dhe të favorshëm.

Sipas besimeve popullore, sipas kalendarit hënor, 10 janari i çdo viti është dita e Zotit të Pasurisë. Dita e Zotit të Pasurisë është një mundësi për pronarët e shtëpive që të shprehin respektin e tyre, me shpresën që Zoti i Fatit të marrë ceremoninë dhe të bekojë biznesin e tyre më mirë.

Sipas traditës së lashtë, në ditën e 1 dhe 15 të çdo muaji, populli ynë shpesh e ka zakon të adhurojë Zotin e pasurisë, duke uruar para dhe famë. Në veçanti, çdo vit në ditën e Zotit të pasurisë, njerëzit shpesh shkojnë për të blerë ar me konceptin e fatit të mirë. Përveç kësaj, vietnamezët gjithashtu përgatisin një ofertë të denjë orizi me një lutje tradicionale drejtuar Zotit të Fatit me shpresën për të pasur një vit të qetë biznesi.

Çfarë përfshin tabaka e ofertave për Zotin e pasurisë?

Blerja e ofertave për Zotin e Fatit në ditën e parë dhe të pesëmbëdhjetë të hënës është kryesisht një ceremoni e sinqertë, lutja për oferta mund të jetë shumë e thjeshtë si: temjan, lule, fruta, gjethe betel, manaferra areka, gota me ujë.

Lulet duhet të shfaqen në altarin e Zotit të Fatit

 • Bozhure: Simbol i prosperitetit, prosperitetit, fisnikërisë (mund të zëvendësohet me Krizantemë, Trëndafil, Gerbera).
 • Hoa Thuy Tien: Sjell kuptimin e promovimit të avancimit në karrierë, talentit të dikujt, duke ndihmuar pronarët e shtëpive të arrijnë rezultate të denja për punën dhe përpjekjet e tyre të palodhura.
 • Lulja e Qershisë: Simbolizon një fillim të ri plot energji, pastërti, freski, një pararojë e pasurisë sublimuese.

Shënim: Rekomandohet përdorimi i luleve të kuqe dhe të verdha, zgjidhni lule me shumë sytha dhe gjethe jeshile të freskëta. Shmangni përdorimin e luleve të tilla si: Marigold, Orkide, Zambak, Jasemin, Hibiscus… kur vendosni altarin e Zotit të fatit

Lutje Zotit të Pasurisë

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda! (mbështilleni 3 herë).

përkuluni me respekt Tokës së mëvonshme, perëndive, perandorit

c0n përkulet me respekt për z. Dong Tru, mandarina e tempullit të Than Quan

Përkuluni me respekt Zotit të Pasurisë së Tokës, Gia Mon Tu Phu

c0n përkulet para perëndive të parasë

c0n përkulet para Tien Haut, pronarëve të tokave dhe perëndive

c0n përkulet para Tokës Indigjene të zotit Phuc Duc Chinh

c0n përkulet para perëndive, sundimtarëve të tokës në këtë zonë.

Të besuarit tanë janë:…

Me banim në:…

Është (shtëpia, adresa e biznesit, kompania):… Duke bërë biznes…

Sot është dita… muaji… viti… i kalendarit hënor, besimtarët e mi me besnikëri dhe respekt bëjnë korrigjime, temjan, lule, oferta, çaj dhe fruta, dorëzonjë dhe oferta të tjera, të paraqitura para gjykatës për të ftuar z. Zotat për të dëshmuar.

Lus Zotin e Fatit të ketë mëshirë për të besuarin tim, të dalë përpara gjykimit, të dëshmojë sinqeritetin tim, të gëzoj dhuratat për të mbrojtur besimtarët tanë, sigurinë, prosperitetin, të gjitha gjërat e mira, lumturinë, prosperitetin dhe ndriçimin. , yin dhe mbështetje yang, tregtia është e suksesshme, klientët e largët udhëheqin, pasuria rritet, klientët e afërt çojnë prapa.

c0n ju lutemi të bekoni:… Negocioni shumë kontrata të mëdha, takoni shumë klientë të mirë, ekzekutoni kontratat me sukses, arrini rezultate të larta, në mënyrë që administruesi të përparojë, të përparojë, ka një bankë me një breshkë, mbi kujdesin për veprat e merituara, nën barra e punëve të shtëpisë, kështu që (dyqanet, kompanitë …) po rriten dhe lulëzojnë.

Xem thêm :   Vệ sinh công nghiệp và thuê người dọn riêng khác nhau như thế nào?

Lutja kërkon që eprorët t’u përgjigjen të gjitha kërkesave, t’i kërkojnë ato me gjithë zemër.

Kemi pak respekt të sinqertë, para ceremonisë i përulemi për mbrojtje dhe mbrojtje.

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda! (mbështilleni 3 herë).

Disa shënime kur adhuroni Zotin e Pasurisë

 • Para se të adhuroni Zotin e pasurisë, duhet të pastroni dhe pastroni altarin, lani rregullisht idhujt me verë të holluar ose lëng gjethesh grejpfruti.
 • Absolutisht mos lejoni që kafshët shtëpiake në familje t’i afrohen altarit të Zotit të Fatit për t’i shqetësuar.
 • Lulet për altarin e Zotit të Fatit duhet të jenë lule të freskëta, jo lule false, lule të vyshkura. Në të njëjtën kohë, frutat dhe pesë frutat gjithashtu duhet të garantohen të jenë fruta të vërteta dhe të freskëta.
 • Kur i luteni altarit të Zotit të Fatit, është e nevojshme të visheni me maturi, me rregull, jo në mënyrë zbuluese.
 • Absolutisht mos lejoni që lulet dhe gjethet të thahen në altarin e Zotit të Fatit, sepse kjo do të çojë në biznes të vështirë.
 • Lulet në altarin e Zotit të Fatit janë gjithmonë lule të freskëta dhe kanë një aromë të qëndrueshme, aq më shumë pasuri dhe fat do të hasë pronari i shtëpisë.

Betimet e kongregacionit

Betime të Kongregatës së Familjes

Sipas zakoneve tradicionale vietnameze dhe jetës së lashtë shpirtërore, çdo muaj në ditën e parë dhe në mbrëmjen e hënës së plotë të 15-të të çdo muaji, familjet vietnameze shpesh adhurojnë Tho Cong, Gia Tien dhe Gia Than për t’u lutur. Qofshin të gjithë të shëndetshëm në familje , me fat, paqësor dhe të suksesshëm…

Betime të Kongregatës së Familjes
Betime të Kongregatës së Familjes

Cilat janë ofertat e Tho Cong në familje?

Ceremonia e adhurimit të Tho Cong në familje në ditën e parë (festival Soc) dhe ceremonia e adhurimit në mbrëmjen e ditës së 15-të të hënës së plotë (festival Vong) është zakonisht një ceremoni vegjetariane: temjan, lule, arrë betel, fruta dhe monedha ari. Përveç ceremonisë vegjetariane, familja juaj mund të ofrojë edhe një ceremoni të kripur në këtë ditë, duke përfshirë: Pulë të zier, verë dhe pjata të shijshme.

Blerja e ritualeve në ditën e parë dhe të pesëmbëdhjetë të ditës së 15-të për tabaka e adhurimit të Tho Cong është kryesisht për të bërë nderime, kërkesa për dhurata mund të jetë shumë e thjeshtë: temjan, lule të freskëta, gjethe betel, fruta të freskëta, një filxhan ujë.

Tho Cong zotohet në përputhje me betimet tradicionale

– c0n përkuluni në nëntë drejtimet e Qiellit, ndaj Budave të dhjetë drejtimeve, ndaj Budave të dhjetë drejtimeve.

– Ne ju përshëndesim, Hoang Thien Hau Tho, perëndi dhe perëndesha.

– c0n me respekt i përulet zotit Dong Tru Tu, perëndisë së pallatit të Zotit, pesë drejtimeve, pesë tokave, Phuc Duc Chinh Than.

– c0n përkuluni perëndive që sundojnë në këtë vend.

Kreditori është ……………………….

Me banim në ……………………….

Sot është dita…muaj…viti…

Unë sinqerisht përgatis disa temjan, lule, blatime, çaj, fruta, dorëzonjë dhe i ekspozoj para gjykatës. Djegia e temjanit për t’ju ftuar: Në ditën e Shtëpisë së Perandorit të Lindjes, Perandori i Perëndive, Mjeshtri i Pesë Drejtimeve dhe Pesë Tokave, Zoti i Tokës së Tokës Long Mach Ton Se, Duka i Bekuar Chinh Than.

Ju lutem që të keni mëshirë për besimtarët, të dëshmoni sinqeritetin, të dilni para gjykimit, të gëzoni dhuratat, të mbroni besimtarët, besimtarët tanë, të gjithë të jemi të sigurt, të shëndetshëm, të lumtur, të begatë dhe të kemi të gjitha dëshirat. është e mirë, dëshira është e përkushtuar.

Ne përulemi sinqerisht, para gjykatës së respektit, pasi përkulemi, kërkojmë mbrojtjen dhe mbrojtjen tuaj.

Kongregacioni shpërthen për të ndërtuar një shtëpi

Gjatë ceremonisë së fillimit të një shtëpie të re ose projekti të ri ndërtimi, njerëzit shpesh kryejnë rituale për të adhuruar perënditë, Tokën Dia, si dhe paraardhësit e pronarit. Qëllimi kryesor është shpallja e zbatimit zyrtar të aktiviteteve ndërtimore si dhe tregimi i sinqeritetit ndaj zotit që qeveris atë tokë për të uruar të gjitha të mirat dhe për të informuar të gjithë për fillimin e ndërtimeve të reja në këtë tokë.

Ndryshe nga ceremonia e hapjes së themeleve për shtëpitë e individëve, ceremonia e themelimit të korporatave sjell edhe elemente të promovimit dhe tërheqjes së investimeve për partnerët dhe klientët e mundshëm.

Van zotohet të ndërtojë një shtëpi, një ndërtim të ri
Van zotohet të ndërtojë një shtëpi, një ndërtim të ri

Shënime kur adhuroni tokën

Sipas konceptit të lashtë të gjyshërve tanë, punët e shtëpisë janë një nga gjërat më të rëndësishme në jetën e një personi. Prandaj, ata që jetojnë në një shtëpi të ndërtuar që duan të kenë paqe, shëndet, pasuri dhe fat ose bizneset që fillojnë një projekt të ri duan të bëjnë biznes pa probleme dhe pa probleme, zhvillimi i Ceremonisë së Adhurimit të Tokës Kompania duhet t’i kushtojë vëmendje në vijim:

Xem thêm :   Giải Ngữ Văn 7 Bài Rút Gọn Câu Sgk Ngữ Văn 7 Tập 2, Sách Giải Văn

– Zgjidhni një ditë të mirë të ditëve në vijim: Zodiac, Loc Ma, Sinh Chi, Dreri, …

– Shmangni ditët e këqija në ditët në vijim: Dao i Zi, Toka e Ndaluar, Mjeshtri Vrasës, Funerali Trung, Restaurimi, …

– Zgjidhni kohën e Zodiakut për të bërë ceremoninë e adhurimit të Tho Cong (novator për të ndërtuar një shtëpi).

– Lexoni ofertat dhe zotimet për të thyer terrenin për të ndërtuar një shtëpi për të lutur për të ndërtuar një shtëpi në atë tokë.

Çfarë përfshin ceremonia e hapjes së tokës për ndërtimin e një shtëpie?

Cila është ceremonia e adhurimit të Tho Cong, e cila është një pyetje që shumë njerëz e kërkojnë, por në varësi të zakoneve të çdo rajoni, mënyra e adhurimit të Tho Cong gjithashtu ka dallime, mënyra e përgatitjes së tabakasë së adhurimit të Tho Cong gjithashtu do të te jesh i ndryshem. Por në thelb, tabaka e adhurimit prej balte ka nevojë për ofertat e mëposhtme:

– Një grup prej tre lindjesh përfshin 1 copë mish të zier, 1 karkalec të zier dhe 1 vezë rosë të zier

– Një pulë e zier (Duhet të zgjidhni një gjel, këmbët dhe sqepi janë të gjitha të arta, trupi është i verdhë), 1 pjatë oriz ngjitës ose një pjatë banh chung.

– Një pjatë kripë, një pjatë me oriz, 3 gota çaj, 3 gota verë të bardhë, 1 pako ilaç, 1 gotë ujë të pastër.

– Pesë gjethe betel, 5 arra areca ose 3 copa arrë betel që janë ftohur

– Një tabaka me pesë fruta (fruta të freskëta), një vazo me lule (lule të freskëta), dy qirinj.

– Një pjatë me ëmbëlsira, monedha kushtimi

– Tre kavanoza të vogla me kripë, oriz dhe ujë

– 3 shkopinj temjan për t’u djegur për t’u copëtuar

Në varësi të kushteve të çdo familjeje, përgatitja e tabakasë me oferta për të adhuruar Kongregacionin e Tokës është e ndryshme. Mirëpo, e gjithë kjo është vetëm e natyrës shpirtërore, kryesisht respekti që pronari u ofron perëndive që qeverisin tokën, toka përgatitet për të gërmuar, për të filluar ndërtimin për të ndërtuar një shtëpi….

Betimet e kongregacionit

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buddha!r

– c0n sexhde për nëntë drejtimet e parajsës, Budat e dhjetë drejtimeve, Budat e dhjetë drejtimeve

– Përkuluni me respekt Hoang Thien Hau Tho-s, perëndive dhe perëndeshave.

– c0n i përulet Quan Dang Nien.

– c0n përkulet Tonëve vendas.

Besimtari ynë (ne) është:……Me banim në:…Sot është në…muaj……..

Besnikët e mi përgatitën me besnikëri tabakanë e ceremonisë, arrë areca, arrë betel, aromë lule kamelie, ndezën shkopinj temjan, të ofruara para gjykatës, duke thënë me respekt: ​​Sot, zotëria im besnik nis…. (nëse është ndërtuar çatia lexohet si çati, nëse është e ndërtuar lexohet publike, nëse zhvendoset lexohet lëvizëse) shtëpia aktuale përdoret si vendbanim për të gjithë familjen dhe pasardhësit. Tani që kam zgjedhur ditë dhe muaj të mbarë, i bëj respekt perëndive, mezi pres të rishikoj dhe të më lejojë të thyej (ose të heq çatinë). Unë me respekt dhe respekt i ofroj ofertat përpara gjykatës: Z. Bon Cang Thanh Hoang Mbretërit e Mëdhenj, Z. Fryma Indigjene e Tokës së Tokës, Zoti Long Mac Sun, Z. Kim Nien Duong Thai Long Chi Chi. Zoti Ton Më pas, ai vendosi të bekojë Tao Quan dhe të gjithë perënditë që sundojnë në këtë zonë.

I gëzofshin dhuratat, ejani para gjykimit, dëshmoni sinqeritetin tuaj, na jepni të gjitha të mirat, Puna do të jetë e suksesshme, pronari do të jetë i qetë, shijoni përfitimet dhe dëshirat si kjo. Mbështetja e mendjes, yin dhe yang, dëshira për t’iu nënshtruar zemrës. Besimtarët dëshirojnë t’u njoftojnë pronarëve të mëparshëm, shpirtin e ndihmësve të mjekësisë bimore, mjeshtrave të ndjerë dhe shpirtrave të temjanit, që lundrojnë rreth kësaj zone, dua t’ju ftoj të vini këtu për të shijuar gjërat, si dhe mjeshtrin. Të dyja palët bëjnë paqe, mbështesin besimtarët, Puna kryhet shpejt, gjithçka është sipas dëshirës.

Ne e përulim kokën sinqerisht, përpara gjykatës së nderit, pastaj përulim kokën për të kërkuar ndihmë dhe mirëmbajtje.

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Shpresojmë që me informacionin që ofrojmë, familjet mund të përgatisin një tabaka me oriz me oferta të mjaftueshme, një mësim Ata i luten Zotit të Pasurisë dhe Tokës (Tho Cong) me sinqeritet për t’u lutur për lumturi, paqe, lundrim të qetë dhe para të bollshme.

Xem trực tiếp bóng đá Cakhia TV cảm ơn bạn đã đọc hết bài viết Văn khấn Thần Tài – Thổ Địa (Thổ Công) cổ truyền Việt Nam . Chúc bạn có một ngày vui vẻ !

By CakhiaTV

CaKhia TV link xem bóng đá trực tiếp miễn phí full HD không bị chặn, không quảng cáo các trận đấu bóng đá giải ngoại hạng, cúp C1, Laliga ...

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *